Υποβάθμιση, ελλείψεις και... καλέσματα «εθελοντισμού»
Με συλλογική δράση δήλωσαν ότι θα απαντήσουν στην πολιτική που υποβαθμίζει την εκπαίδευση οι Γονείς των μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσής τους την περασμένη Κυριακή. Παράλληλα, καταδίκασαν τις προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν τα παιδιά τους, με το πρόσχημα του «εθελοντισμού», για το χτύπημα εργασιακών σχέσεων. Αφορμή αποτέλεσε η πρόταση που απηύθυνε ο Δήμος Αλίμου στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής, να .........
αντικαταστήσει την μπάντα του Δήμου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Οι γονείς επισημαίνουν και τις ευθύνες του Συλλόγου καθηγητών που αποδέχτηκε την πρόταση η οποία, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι των γονιών, έρχεται να χτυπήσει τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων μουσικών στην μπάντα του Δήμου. Την ίδια στιγμή, οι Δήμοι αντί να διεκδικήσουν πόρους για την ομαλή λειτουργία των Φιλαρμονικών τους και την πληρωμή των εργαζομένων μουσικών, καταφεύγουν σε λύσεις εθελοντισμού, δημιουργώντας συνθήκες για απολύσεις. «Δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουν τα παιδιά μας σε προτροπές εθελοντισμού, που έρχονται σε σύγκρουση με θεσμοθετημένες εργασιακές σχέσεις και που κινδυνεύουν από την εθελοντική εργασία», σημειώνουν σε σχετικό ψήφισμά τους οι εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση καλώντας τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελή και τους Συλλόγους Καθηγητών να αντιστέκονται και να απέχουν από τέτοιες προτροπές.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εκπροσώπους των γονιών, εκτελώντας κατευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας, κάποιοι διευθυντές σχολείων προσπαθούν να καλύψουν κενά σε διδακτικές μουσικές ώρες με εθελοντές απόφοιτους των Μουσικών σχολείων! Οι γονείς απευθύνονται στους διευθυντές και τους καλούν να μην εφαρμόσουν τέτοιες πολιτικές, σημειώνοντας ότι θα αντιδράσουν δυναμικά.
Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στο σκηνικό υποβάθμισης των μουσικών σχολείων. Οι γονείς, κάνοντας απολογισμό της δράσης τους για το 2011 στη γενική συνέλευση, αναφέρονται στις επιπτώσεις του «Καλλικράτη», με τα προβλήματα στις μεταφορές και σίτιση και μιλούν για προοπτική κατάργησης των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. «Οδηγούμαστε βαθμιαία στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, στην είσοδο των επιχειρηματιών στα σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δημιουργούνται σχολεία πολλών ταχυτήτων», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Οι γονείς διατυπώνουν τις προτάσεις τους για τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία ζητώντας μεταξύ άλλων δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου φορέα για τη μεταφορά μαθητών, σίτιση στα σχολεία, προκήρυξη και άμεση κάλυψη των απαραίτητων οργανικών θέσεων με καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, γενικής και μουσικής ή καλλιτεχνικής παιδείας, αναλυτικά προγράμματα και βιβλία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ