==► ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΕΕΜ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΙΕΠ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ==► Υπ.Παιδείας: Ξεκινάει επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΤΕ01 και ΔΕ01 από την ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα  ==► Συνάντηση Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ με Δ/ντή Γραφείου Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη και με τον Δ/ντή ΤΕΕ   ==► Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την παιδεία και η “αποκλειστικότητα” της Αυγής  ==► ΠΕΤΕΕΜ: «Αναθέσεις - Προσλήψεις ωρομισθίων εργαστηριακών εκπαιδευτικών κλάδου ΤΕ01.13 στις ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΟΑΕΔ»  ==► ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΑ ΝΟΜΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝ ΜΕ ΝΕΟ ΕΠΑΛ  ==► «Μετατάξεις εκπαιδευτικών ΔΕ1 στον κλάδο ΤΕ1»  ==► ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΤΕΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ TV   ==► Α' ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: Κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση  ==► ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΤΕΕΜ για την ΤΕΕ (6-3-2016)  ==► ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΕΕ   ==► ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ - ΦΩΤΟ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 6-3-2016 - ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ  ==► Την Κυριακή 6 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί ΤΕ01 εκλέγουν νέο Δ.Σ. στη Σιβιτανίδειο Σχολή - Η/Σ Καλλιθέας  ==► Νέο ΕΠΑΛ: λίθοι, πλίνθοι (και) κέραμοι ατάκτως ερριμμένα  ==► Στις 6 Μαρτίου εκλογές νέου Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ - Στη Σιβιτανίδειο Σχολή   ==► Αλήθειες και ψέματα για την υφαρπαγή του κενού στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου !  ==► αντι... ευχών και προσευχών   ==► ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: «Απάντηση σε καταγγελία»  ==► ΠΕΤΕΕΜ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Κατά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων  ==► ΠΕΤΕΕΜ: «Νέο μισθολόγιο Δ.Υ. - υποβιβασμός από ΤΕ σε ΔΕ & μείωση μισθού 253€ στους εκπαιδευτικούς ΤΕ1 Ν. 1566/85. Δείτε πίνακες και την 134780/Δ2/30-11-2011, απόφαση Υπουργείου   ==► «Αποκλείουν από τις προσλήψεις των ωρομισθίων των ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ τους εκπαιδευτικούς εργαστηριών ΤΕ1 ν. 1566/85»!  ==► ΟΛΤΕΕ: Λειτουργία Εργαστηριακού Κέντρου (Ε.Κ.) Κατερίνης  ==► ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΕΠ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ  ==► ΡΕΤΡΟ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ - Δείτε το Κουίζ   ==► Χωρίς ωράριο η ειδικότητα Βρεφοκόμων Παιδοκόμων κλάδου ΤΕ01.30 - "Κραυγή" αγωνίας συναδελφισσών από την Αχαϊα     By The best widgets

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Unicef: Κάτω από το όριο της φτώχειας 439.000 Ελληνόπουλα!


Ο εφιάλτης της φτώχειας ζωντανεύει για 439.000 παιδιά. Σύμφωνα με τον τελευταία έρευνα της Unicef, το τελευταίο έτος παρατηρείται αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, αλλά και μείωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων λόγω της κρίσης. Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα - σοκ της έρευνας αποδεικνύουν ότι τα παιδιά στην Ελλάδα 
ζουν σε τραγικές συνθήκες, με περισσότερα από 439.000 Ελληνόπουλα να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ περίπου 100.000 ανήλικα παιδιά εργάζονται.
Δεν έχουν ούτε να φάνε
Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων εν μέσω κρίσης έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, εκπαίδευσης και σίτισης των παιδιών τους, καθώς το ποσοστό της παιδικής φτώχειας αγγίζει στη χώρα μας το 23% όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη διαμορφώνεται σε ποσοστό 20,5%.
Τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Βουλγαρία με ποσοστό 26,8%.
Οι κοινωνικές δαπάνες για την προστασία των οικογενειών και των παιδιών παρέμειναν σταθερές από το 2000 ως το 2009 και είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η κρίση ωθεί στην εγκληματικότητα
Την ίδια στιγμή, τα παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε ένα ...... βιαιότερο περιβάλλον. Από το 2008 ως το 2010 η εγκληματικότητα στη χώρα αυξήθηκε κατά 40%, ενώ μεγαλύτερη άνοδος αναμένεται να καταγραφεί για το 2011.
Η έκθεση καταγράφει, επίσης, τα περιστατικά λιποθυμίας μαθητών λόγω υποσιτισμού σε σχολικές μονάδες που οδήγησαν στην παροχή δωρεάν μικρογευμάτων και τα χαρακτηρίζει ως σύμπτωμα των συνθηκών απόλυτης φτώχειας που βιώνουν κάποια παιδιά.
Στις συνθήκες αυτές η UNICEF διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχοσωματικών συμπτωμάτων που οφείλονται στο στρες και το άγχος.
Το 94% των παιδιών στην Ελλάδα φοιτά σε δημόσια σχολεία, ενώ ως προς τις εκπαιδευτικές επιδόσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς αξιολόγησης, η χώρα μας και στα τρία επίπεδα (αναγνωστικός, μαθηματικός και επιστημονικός εγγραμματισμός) επιτυγχάνει αποτελέσματα κάτω της μέσης επίδοσης των υπόλοιπων χωρών του ΟΟΣΑ. Σημειώνεται επίσης ότι τα ποσοστά των ανηλίκων που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς πριν από την ηλικία των 4 ετών είναι σημαντικά χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αύξηση παρουσιάζει η παραβατικότητα των παιδιών, με τις παραβιάσεις αυτοκινήτων και την παράνομη είσοδο και διαμονή στη χώρα να συνιστούν το 84% των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκαν ανήλικοι.
Σήμερα 582 ανήλικοι κρατούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα με το 80% αυτών να είναι αλλοδαποί. Για τα παιδιά των μεταναστών, άλλωστε, όπως προκύπτει από την έκθεση, οι δείκτες διαβίωσης είναι πολύ χειρότεροι. Περίπου 200.000 παιδιά στην Ελλάδα προέρχονται από οικογένειες μεταναστών, ενώ από 1.000 έως 6.000 παιδιά τον χρόνο είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από τις οικογένειές τους.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ