Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΤΕ01-13 (Προγραμματιστών Η-Υ) για τις αναθέσεις από Αιτωλ/νία

Προς
τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κο Τάσο Κουράκη

το Τμήμα Α΄ Σπουδών και Εφαρμογής Προγραμμάτων του ΥΠΟΠΑΙΘ, κο Λιγνό Ι.
το ΙΕΠ, Γραφείο Έρευνας, Σχεδιασμού & Εφαρμογών Β’, κο Μάραντο Παύλο Κύριε Υπουργέ
Με έκπληξη διαπιστώσαμε χθες ότι στην εγκύκλιο 88625/Δ2/4-6-2015 που ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΠΑΙΘ και αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων των ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Λ., ότι ο κλάδος ΤΕ και ειδικότερα ο κλάδος ΤΕ01-13 (Προγραμματιστών Η-Υ), στερείται μαθημάτων με A’ ανάθεση και έχει ελάχιστα... με Β’ ανάθεση.
Οι ώρες των αναθέσεων έχουν μειωθεί κατά τα ¾ σε σχέση με τις αναθέσεις της εγκυκλίου 137841/Γ2/02-09-2014.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και αποκλείει από οργανική θέση τους εκπαιδευτικούς του κλάδου σε σχολική μονάδα.
Εξάλλου, χωρίς μαθήματα A΄ ανάθεσης, ο εκπαιδευτικός δεν έχει την δυνατότητα ουσιαστικά να υποβάλλει αίτηση μετάθεσης ή βελτίωσης θέσης.
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΤΕ01.13, έχουν προσφέρει χρόνια τις υπηρεσίες τους στην επαγγελματική εκπαίδευση, στηρίζοντας ως υπεύθυνοι εργαστηρίων τα εργαστήρια του Τομέα Πληροφορικής και συντηρώντας τα, διδάσκοντας επίσης μαθητές που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες του κλάδου. Ένα μεγάλο ποσοστό του συγκεκριμένου κλάδου μάλιστα, διαθέτουν και δεύτερη ειδικότητα έχοντας πανεπιστημιακά πτυχία. Ο ζήλος και η διάθεση για το βέλτιστο εκπαιδευτικό έργο, η συνεχής επιμόρφωση και η συμμετοχή σε ποικίλες δράσεις, χαρακτηρίζουν τον κλάδο μας. Συμμετέχουμε σε συνέδρια με εισηγήσεις που έχουν σχέση με το εκπαιδευτικό μας έργο, αλλά και σε διαγωνισμούς έχοντας λάβει διακρίσεις από Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα.
Θεωρούμε ότι μάλλον από λάθος και όχι σκόπιμα, ο συντάκτης αυτού του εγγράφου παρέλειψε να μας συμπεριλάβει στις αναθέσεις των μαθημάτων και μας στέρησε το δικαίωμα να διδάσκουμε τα εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα Πληροφορικής, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.
Κύριε Υπουργέ, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ01-13, να έχουν τα εργαστηριακά μαθήματα των ειδικοτήτων του Τομέα Πληροφορικής, ως Α’ ανάθεση και το θεωρητικό μέρος των αντίστοιχων εργαστηρίων στα μικτά μαθήματα, ως Β’ ανάθεση, όπως ίσχυε.
Η παρέμβασή σας θα αποκαταστήσει την αδικία και την άνιση μεταχείριση που συντελείται εις βάρος μας.
Με εκτίμηση
Γριβοπούλου Αγγελική, ΤΕ01-13/ΠΕ20, Υποδιευθύντρια Ε.Κ. Μεσολογγίου, agrivopoulou@sch.gr
Γεωργίου Ειρήνη, ΤΕ01-13/ΠΕ20, 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, egeorgi@sch.gr
Λουρόπουλος Αθανάσιος, ΤΕ01-13, 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου, lurid7@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ