Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Προς Αν Υπουργό Παιδείας: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΤΕ01- 06 για τις νέες αναθέσεις από το ΕΚ Εορδαίας



06-06-2015
 Προς Αν. Υπουργό Παιδείας:  
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΤΕ01- 06, για την αφαίρεση του  δικαιώματος   της  ανάθεσης στο μάθημα  Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής (PLC)  στην Γ΄ τάξη   ειδικότητας : Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων.
Σχετικά με τις νέες αναθέσεις μαθημάτων στο έγγραφο με  ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων στις  04-06-2015 Αρ. Πρωτ. 88625/Δ2 του υφυπουργού παιδείας κ. Κουράκη.  
Με έκπληξη διαπιστώσαμε διαβάζοντας το παραπάνω έγγραφο ότι αφαιρείται από...
τον κλάδο ΤΕ01-06 Ηλεκτρολόγων  το δικαίωμα να έχουν εργαστηριακές  ώρες στο μάθημα Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής (PLC)  στην Γ΄ τάξη  του Τομέα  Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.  Ειδικότητας : Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων,  Εγκαταστάσεων και Δικτύων.
·         Το μάθημα των PLC (Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής)  στον ηλεκτρολογικό τομέα των  ΕΠΑΛ διδάσκεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια.  
·         Τα εργαστήρια των PLC (Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής) τα έστησαν και τα δουλεύουν στα περισσότερα σχολεία καθηγητές ηλεκτρολόγοι ειδικότητας ΤΕ01-06.
·         Σαν εργαστηριακοί καθηγητές ΤΕ01 βγάλαμε μαθητές εδώ και μια δεκαπενταετία, καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας που ασχολούνται σήμερα με προγραμματισμένους ελεγκτές .
·         Συνεργαστήκαμε,  βοηθήσαμε και βοηθάμε νέους συναδέλφους μας κλάδων ΠΕ έτσι ώστε να μπορούμε να σταθούμε όλοι μαζί  αξιοπρεπώς, στα συγκεκριμένα εργαστήρια.
·         Λειτουργούμε μέχρι και σήμερα ως υπεύθυνοι αυτών των εργαστηρίων στα ΕΚ και αναλαμβάνουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν  στα  συγκεκριμένα εργαστήρια.
·         Μέσα σε αυτά τα εργαστήρια με χρήση των PLC (Αυτοματισμοί Προγραμματιζόμενης Λογικής) μαθητές των σχολείων της Τεχνικής Εκπαίδευσης με την καθοδήγηση και την αμέριστη βοήθεια των συναδέλφων εκπαιδευτικών  κλάδου ΤΕ01-06 κατάφεραν και απέσπασαν  πανελλαδικές διακρίσεις σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχαν  ακόμα και σε παγκόσμιες ολυμπιάδες.
·         Συνεπώς καλόπιστα σκεπτόμενοι θεωρούμε ότι ο συντάκτης αυτού του εγγράφου δεν είχε  καμία προκατάληψη με τον κλάδο των ΤΕ01-06 αλλά ότι είναι παράλειψή του να μην μας συμπεριλάβει στις αναθέσεις και να μας στερήσει παντελώς το δικαίωμα να διδάσκουμε το συγκεκριμένο εργαστηριακό μάθημα  που το διδάσκαμε εδώ και δέκα χρόνια.
 
Οι Εκπαιδευτικοί:

1. Τσιόγκας ΤριαντάφυλλοςΤΕ01
Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Εορδαίας
-
2. Χατζησάββας Βασίλης ΤΕ01-06
Υπεύθυνος Τομέα Ε.Κ
Τομεάρχης Ηλεκτρολογικού Τομέα
τηλ: 6972151614

3. Τζόγκας Βασίλειος ΤΕ01-06
Υπεύθυνος εργαστηρίου αυτοματισμών Ε.Κ
Ηλεκτρολογικού Τομέα

4. Τσαχουρίδης Ελισαίος ΤΕ01-06
Υπεύθυνος εργαστηρίου αυτοματισμών Ε.Κ
Ηλεκτρολογικού Τομέα

5. Γοτουχίδης Χαράλαμπος ΤΕ01-06
Υπεύθυνος εργαστηρίου αυτοματισμών Ε.Κ
Ηλεκτρολογικού Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ