Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Διαβίβαση προτάσεων ΠΕΤΕΕΜ για τις αναθέσεις εργαστηριακών μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΤΕ1»



 Αριθμ. Πρωτ.: 10
ΑΘΗΝΑ, 26-3-2015
ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση προτάσεων ΠΕΤΕΕΜ για τις αναθέσεις εργαστηριακών μαθημάτων στους εκπαιδευτικούς κλάδου ΤΕ1»
ΣΧΕΤΙΚΟ: Την με αρ. Πρωτ.  137841/Γ2/02-09-2014 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Σας διαβιβάζουμε το υπόμνημα της ΠΕΤΕΕΜ με αριθ. Πρωτ. 8/15-9-2014, που αφορά τις προτάσεις μας για την τροποποίηση και συμπλήρωση της με Αρ. Πρωτ.  137841/Γ2/ 02-09-2014 απόφασης του υπουργείου, σχετικά με τις αναθέσεις των εργαστηριακών μαθημάτων των ειδικοτήτων του κλάδου ΤΕ1 της....
Β’ ΕΠΑΛ (λάθη και παραλήψεις), καθώς και της Γ’ τάξης ημερησίων ΕΠΑΛ, που δεν υπάρχουν καν αναθέσεις για το νέο πρόγραμμα.
Παράλληλα εκκρεμούν και οι αναθέσεις μαθημάτων στη Δ’ τάξη εσπερινών ΕΠΑΛ.
Σας κάνουμε γνωστό ότι το επισυναπτόμενο υπόμνημα μας είχε ζητηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και το ΙΕΠ. Προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες τροποποιήσεις για τη Β’ τάξη, ύστερα από δικές μας παρατηρήσεις τις οποίες έκαναν αποδεκτές.
Ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνονται και οι θέσεις-προτάσεις μας για την Γ’ τάξη ΕΠΑΛ. Με γνώμονα την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των εργαστηρίων ΕΠΑΛ, Ε.Κ. και ΕΠΑΣ  στη νέα σχολική χρονιά και παράλληλα για την αποκατάσταση αδικιών, στους συναδέλφους του κλάδου ΤΕ1, όσον αφορά τη 1η ανάθεσή τους στα εργαστηριακά μαθήματα. Οι αναθέσεις στους εκπαιδευτικούς ΤΕ1 καθορίστηκαν (μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες μας) με την υπ. αριθ. 7980/Γ2/21-01-2013 (ΦΕΚ 129 Β’) Υπουργική Απόφαση την οποία κάποιοι συντεχνιακοί παράγοντες με την πρώτη ευκαιρία «μεθόδευσαν» έμμεσα την αλλοίωσή της, σε αντίθεση με την ως άνω Υ.Α., που ισχύει ακόμα για το θέμα των αναθέσεων του κλάδου ΤΕ1.
Απαιτούμε όλες οι ειδικότητες να έχουν μαθήματα πρώτης ανάθεσης κάλυψης του οργανικού ωραρίου, ώστε να μπορούν να διορίζονται, μετατίθενται και να αποσπώνται στα πλαίσια των υπηρεσιακών συνταγματικών δικαιωμάτων μας.   
 ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ: 1
Υπόμνημα με συνοδευτικούς πίνακες (σελ. 39)
ΥΓ. Δείτε την ανακοίνωση-Διαμαρτυρία της ΠΕΤΕΕΜ για εξαύλωση της 1ης ανάθεσης που μεθόδευσαν οι "ειδικοί" του ΙΕΠ, πατήστε  ΕΔΩ  
 

     ΠΡΟΣ
Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ
·         Γραφείο ΥΠΟΥΡΓΟΥ
κ. Αρ. Μπαλτά
Υπόψη κ. Ζέρβα
·         Γραφείο Αν. ΥΠΟΥΡΓΟΥ
κ. Τάσο Κουράκη
Υπόψη: κ. Μπιλάλη Χρήστου
(ειδικού Γραμματέα αν. Υπουργού)
·         Γεν. Γραμματέα Υπουργείου
κ. Δημήτρη Χασάπη
-       ΙΕΠ - info@iep.edu.gr
-       Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
   Τμήματα Α’ - Β’ - Δ’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ