Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
«Για παράνομη και άδικη γνωμάτευση πειθαρχικού Συμβουλίου Περ. Δ/νσης Δυτ. Ελλάδας περί αναστολής της αργίας του διωκόμενου συναδέλφου-Πρόεδρο της ΠΕΤΕΕΜ Κώστα Κορδάτο του ΕΠΑΛ Καινουρίου Αγρινίου»
 Αριθ. Πρωτ. 6
ΑΘΗΝΑ 29-1-2015
  Με το  Ο Μ Ο Φ Ω Ν Ο  ΨΗΦΙΣΜΑ της εκλογοαπολογιστικής Γεν. Συνέλευσης στη Σιβιτανίδειο Σχολή στην Αθήνα στις 2-2-2014), οι συνάδελφοι του κλάδου μας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ έντονα για την 11/χρονη υπηρεσιακή περιπέτεια που υφίσταται ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος, καθηγητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ από την εκδικητική-πολιτική δίωξη που  έχει υποστεί άδικα.
Με το ψήφισμα αυτό εκφράστηκε η ένθερμη ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ όλων των συναδέλφων από όλα τα σχολεία της χώρας  και ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ την αποκατάστασή του, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, με την...
άμεση αναστολή της «αυτοδίκαιης αργίας».
Παρά τις δικές μας διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ, Συλλόγων Διδασκόντων κ.λ.π καθώς και της ερώτησης στη βουλή τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο συνάδελφός μας Πρόεδρος της ΠΕΤΕΕΜ παραμένει ακόμα στη δεινή θέση της αργίας ενώ η γραφειοκρατία, ο μνημονιακός νόμος Μανιτάκη και οι σκοπιμότητες και αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης καλά κρατούν.
Καθυστερημένα το Υπουργείο Παιδείας, μετά όλων αυτών πληροφορηθήκαμε ότι με το υπ. αριθ.  Φ2777/387/143092/Δ2/10-9-2014 στην προσπάθειά του για ενεργοποίηση το άρθρο 16 του Ν. 4210/2013, διαβίβασε την αίτηση του Κώστα Κορδάτου αναστολής της αυτοδίκαιης θέσης σε αργία του συναδέλφου (από 10-12-2013!!!) προς το Α’ Τμήμα του Π/θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας για να γνωματεύσει σύμφωνα με τα οριζόμενα και την προθεσμία το αργότερο 30 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος.
Πληροφορούμαστε εκτός των άλλων, ότι το πειθαρχικό συμβούλιο δεν γνωμάτευσε εντός της προθεσμίας των 30  ημερών ως όφειλε ώστε στη συνέχεια ο Υπουργός να προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης για την αναστολή της αργίας.
Παρά τις προσπάθειες του συναδέλφου στη γραμματεία του πειθαρχικού συμβουλίου στην Πάτρα να συνεδριάσει το συμβούλιο του έλεγαν ότι δεν προλαβαίνει η Πρόεδρος (δικαστικός) του πειθαρχικού συμβουλίου!         
Προφανώς μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, για να φανεί ότι ασχολήθηκαν με την υπόθεση μετά 34 ημέρες που ήδη είχε εκπνεύσει η προθεσμία, που έπρεπε το πειθαρχικό να γνωματεύσει και παρά του ότι η διαδικασία θεωρήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας άπρακτη, εντούτοις η κ. Πρόεδρος και η κυρία Δ/τρια της ΔΔΕ Αχαΐας ως μέλος του συμβουλίου, αφού εξοικονόμησαν κάποιο χρόνο εξέδωσαν μια άκυρη απόφαση για την μη αναστολής της αργίας του συναδέλφου. Μια πράξη που παραβιάζει κατάφορα τη νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και χωρίς μάλιστα το πειθαρχικό συμβούλιο να γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης και τις οικογενειακές ανάγκες του συναδέλφου, εισηγήθηκε εκπρόθεσμα, παράτυπα με γενικεύσεις κ.α. αόριστα και ουσιαστικά να μετατραπεί το διοικητικό μέτρο της αργίας σε ποινή και μάλιστα επ’ αόριστο.
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο Δυτ. Ελλάδας με την εισήγησή του αυτή είναι έκθετο στον κλάδο και στην κοινωνία, όπου τύποις και ουσία βρίσκεται σε αντιδιαστολή με την βούληση του νομοθέτη και καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας αφού η υπόθεση θα κριθεί πλέον από το αρμόδιο θεσμικό όργανο που είναι το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, επί της ακυρωτέας πράξεως του β'θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η οποία έχει ήδη προσβληθεί με υπαλληλική προσφυγή του συναδέλφου.
Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδεία με την ανάληψη των καθηκόντων της:
1)  Να προχώρηση άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του συναδέλφου μας Κώστα Κορδάτου και να αποστεί από την 44/21-11-2014 προκλητική, άδικη και εκπρόθεσμη-άκυρη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
2)  Να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων στα πειθαρχικά συμβούλια.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ