Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σχετικά με τις προσλήψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ και τις αναθέσεις ΤΕ1


                                                          ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ
                       ΠΡΟΣ
1.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
α) Γραφείο κου Υπουργού
β) Γραφείο κου Υφυπουργού
2.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
α) Γραφείο κ. Υπουργού
β) Γραφείο κ. Υφυπουργού
3.    ΟΑΕΔ
     α) Γραφείο Διοικητή
     β) Δ/νση εκπαίδευσης Α2
4.    ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΑΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ  
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: -ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΛ-ΟΑΕΔ, ΠΕΑΕ, ΣΧΟΛΕΙΑ
-      ΜΜΕ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1974
Δ/νση Ταχ. Αλληλογραφίας:                 
           Τ.Θ. 43104
           Τ.Κ. 12 104

 Ηλ/κή. Δ/νση ΤΕ1 :
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977982673 & 6942574782 

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 30
ΑΘΗΝΑ 3/4/2013

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τις προσλήψεις ωρομισθίων εκπ/κών ΟΑΕΔ, Αναθέσεις ΤΕ1»
 ΣΧΕΤΙΚΟ: Προκήρυξη ΟΑΕΔ, Β119675/15-5-2011
 Η ΠΕΤΕΕΜ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών και στις σχολές του ΟΑΕΔ επιβάλλεται να γίνονται με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια από τους πίνακες του υπουργείου παιδείας και όχι με ρουσφετολογικά κριτήρια που μέχρι σήμερα γίνονται.
Οι κομματικοί στρατοί, που φτιάχνουν οι παράγοντες και οι περιφερειακοί «αξιωματούχοι» μέσω των κυβερνητικών μηχανισμών της διοίκησης του.........
οργανισμού στις προσλήψεις των ωρομισθίων φανερώνει και το μέγεθος της ασυδοσίας που υπάρχει στις σχολές του ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα στις προσλήψεις των ωρομισθίων εκπαιδευτικών αντί να προηγούνται οι άνεργοι προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και διάφορες άλλες κατηγορίες διπλοθεσιτών με σαφή στόχο την εξασφάλιση της σιωπής τους.
Ο μη σαφής προσδιορισμός (στην προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομισθίων στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ) του κλάδου ΤΕ1 του άρθρου 14 Ν. 1566/85 ως πτυχιούχων της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ, εκτός ότι υποβιβάζεται ο ρόλος του εργαστηριακού καθηγητή, ταυτόχρονα δημιουργείται σύγχυση με τις διάφορες κατηγορίες ιδιωτών που δεν έχουν τα αυτά τυπικά προσόντα του κλάδου μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί της κατηγορίας ΤΕ1 κατέχουν εκτός του πτυχίο σχολής εργοδηγών το παιδαγωγικό της τεχνικής επαγγελματικής σχολής της ΣΕΛΕΤΕ αρχικά διετούς φοίτησης και στη συνέχεια ετήσιας με εντατικό ακαδημαϊκό πρόγραμμα αντίστοιχο των ακαδημιών της χώρας σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της σχολής, κάτι που δεν κατέχει καμία άλλη κατηγορία, που ελλείψει  αυτών των πτυχιούχων προσλαμβάνονται για τις ανάγκες της εργαστηριακής εκπαίδευσης σύμφωνα με την παρ. 14. του άρθρου 14 Ν. 1566/85.       
Συνεπώς στο θέμα αυτό για τον κλάδο μας η διεύθυνση εκπαίδευσης (Α2) του ΟΑΕΔ οφείλει κατά την έκδοση της νέας προκήρυξης να ξεκαθαρίσει αυτή την ασάφεια, με την αναφορά σε πτυχιούχους παιδαγωγικών σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ, και να μην αποκλείονται συνάδελφοι λόγω της διάρκεια της επιμόρφωσής τους, διότι δεν ευθύνονται αυτοί εάν η ΣΕΛΕΤΕ μετατράπηκε σε κέντρο ταχύρυθμης κατάρτισης. 
Επίσης μας εκπλήσσει και το γεγονός ότι η αρμόδια διεύθυνση δεν έχει ενημερώσει τις σχολικές μονάδες του οργανισμού για τη νέα Υ.Α. Γ2/7980/21-1-2013, που αφορά τις νέες αναθέσεις του κλάδου ΤΕ1, όπου αίρονται αδικίες χρόνων σε βάρος των συναδέλφων μας.    
    Τέλος στις προσλήψεις ωρομισθίων να προηγούνται οι αδιόριστοι έναντι όλων των άλλων περιπτώσεων (δημ. Υπαλλήλων, ελευθέρων επαγγελματιών κ.λ.π.) και όχι να προτάσσεται το ρουσφέτι και η διπλοθεσία προκαλώντας την οργή όλων, αφού παραβιάζονται ακόμη και τα υποτυπώδη κριτήρια της Υ.Α. 6622/383/2010 της προκήρυξης.

ΖΗΤΑΜΕ:
1)  Την άρση του αποκλεισμού για όσους εργαστηριακούς έχουν παιδαγωγική επιμόρφωση από την ΑΣΠΑΙΤΕ  
2) Να προηγούνται στους πίνακες προς πρόσληψη οι άνεργοι πτυχιούχοι
3) Για το εργαστηριακό μέρος να προηγούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ1 σύμφωνα με τη νέα Υ.Α σε συνδυασμό  με το άρθρο 14 Ν 1566/85, όπου οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ1 διδάσκουν κατά προτεραιότητα τις πρακτικές ασκήσεις και τα άμεσα τεχνολογικά μαθήματα της ειδικότητας.
4) Για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται στον ΟΑΕΔ με πλήρες ωράριο και έχουν ως μοναδική απασχόληση τη θέση αυτή να προβλεφτεί ρύθμιση μονιμοποίησή τους.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ