Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Υπ.Παιδείας: Ξεκινάει επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΤΕ01 και ΔΕ01 από την ΑΣΠΑΙΤΕ σε όλη την Ελλάδα



Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΔΕ/ΤΕ
Μετά από πρόταση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη προς την ΑΣΠΑΙΤΕ, η διοικούσα επιτροπή της Σχολής αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης για μόνιμους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των......
κλάδων ΤΕ01 και ΔΕ01.
Πιο συγκεκριμένα, η ΑΣΠΑΙΤΕ αναλαμβάνει την οργάνωση και υλοποίηση ετήσιου αυτοχρηματοδοτούμενου επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης Μονίμων Εκπαιδευτικών ΤΕ01/ΔΕ01 (ΕΠΠΕΜΕ-ΤΕ/ΔΕ)» με επιστημονική ευθύνη του Παιδαγωγικού Τμήματός της. Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΣΠΑΙΤΕ το πρόγραμμα αυτό απονέμει τίτλο «Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης και Διδακτικής Επάρκειας», ενώ το πρόγραμμα μαθημάτων του θα είναι ταυτόσημο με το πρόγραμμα του ΕΠΠΑΙΚ, προσαρμοσμένο όπου χρειάζεται στις ανάγκες των προς επιμόρφωση εν ενεργεία εκπαιδευτικών που το παρακολουθούν.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους από την ΑΣΠΑΙΤΕ με βάση τις δηλώσεις που είχαν υποβάλλει στο Υπουργείο Παιδείας. Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα οργανωθούν αυτοτελή τμήματα στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, ενώ στις υπόλοιπες πόλεις που η ΑΣΠΑΙΤΕ λειτουργεί το ΕΠΠΑΙΚ οι ενδιαφερόμενοι θα ενταχθούν στα υπάρχοντα Τμήματα του ΕΠΠΑΙΚ.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση, ώστε να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες της, στηρίζοντας πολύπλευρα τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ