Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς ωράριο η ειδικότητα Βρεφοκόμων Παιδοκόμων κλάδου ΤΕ01.30 - "Κραυγή" αγωνίας συναδελφισσών από την Αχαϊα


 


Πάτρα 08-10-2015 
Προς: ΥΠ.Ε.Π.Θ.
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Καθηγητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κλάδου ΤΕ 01.30
Ν. Αχαΐας
ΘΕΜΑ: «Αναθέσεις μαθημάτων του κλάδου ΤΕ 01.30  Β. Βρεφοκόμων Παιδοκόμων»
Με  το παρόν υπόμνημα μας θέλουμε να σας επισημάνουμε , προκειμένου άμεσα να προβείτε σε ενέργειες για την τροποποίηση της τροποποιητικής εγκυκλίου (Α. Π.: 151899/Δ2/29-09-2015 ) του  υπουργού παιδείας κ.Νικόλαου Φίλη, που αφορούν στις αναθέσεις των μαθημάτων της Β΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. λόγου της προφανούς αβασιμότητας τους καθόσον δεν έχει ληφθεί υπόψη των....
αρμοδίων  ότι οι καθηγητές του κλάδου ΤΕ 01.30 είναι εξ ολοκλήρου εργαστηριακοί καθηγητές και τους αφαιρούνται στην ουσία σχεδόν όλες οι εργαστηριακές ώρες  ( Α΄ ανάθεση =  5 ώρες στο μάθημα Μέθοδοι Δημιουργικής Απασχόλησης & Τεχνικά Εποπτικά Μέσα και Β΄ ανάθεση  =  5  ώρες  ).
Δεν διαπιστώθηκε καμία αλλαγή προς το θετικό. Εμείς οι ΤΕ01.30 Βοηθοί Βρεφοκόμων Παιδοκόμων συνεχίζουμε να έχουμε 5 ώρες Α΄ανάθεση στις Μεθόδους Δημιουργικής Απασχόλησης και 2 ώρες Β΄ανάθεση Βρεφοκομία και 3 ώρες Β΄ανάθεση Μουσικοκινητική. Στην ουσία δηλαδή μόνο 5 ώρες διότι  τις άλλες 5 ώρες μπορείς να τις πάρεις μόνο με αρχαιότητα αλλιώς στις αρνούνται!! Εδώ στην Πάτρα πήραμε τις 10 ώρες λόγω αρχαιότητας αλλιώς ήμασταν καταδικασμένες. Δεν υπάρχει κατά τα φαινόμενα καμιά πρόνοια για τους ΤΕ. Είναι άδικο για καθηγητές 20 και πλέον χρόνια υπηρεσίας και εμπειρίας να μας παραγκωνίζουν χωρίς να υπάρχει σε όλα αυτά τα χρόνια τίποτα μεμπτό από μεριάς του κλάδου μας. Όλες ήμασταν και είμαστε εργατικές δίνοντας πάντα όχι μόνο αυτό που μας ζητούνταν αλλά και το κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω το δίνουμε από μεράκι για το αντικείμενό μας αλλά και από αγάπη για τους μαθητές μας που μας τιμούν καθημερινά με την αγάπη και τον σεβασμό τους.  Εμείς οι ΤΕ 01.30 Βρεφοκόμων Παιδοκόμων  ζητάμε να μας αποδοθούν τα αυτονόητα. Είναι άδικο να μην μας δίνονται τα εργαστήρια Α΄ανάθεση όταν οι ΠΕ18.33 έχουν Α΄αναθέσεις όχι μόνο στην ειδικότητά μας αλλά και  τις ώρες στην Α΄ τάξη από τρία μαθήματα που τα έχουν Α΄ανάθεση ( Α΄ βοήθειες , Αγωγή Υγείας και   Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Σχέσεις).  
Είναι απαραίτητο να μας αποδοθεί η Α΄ ανάθεση στα εργαστήρια της Β΄ τάξης  αλλά και να προνοήσετε να μας αποδοθεί η Α΄ ανάθεση  και στα εργαστήρια της  Γ΄ τάξης έτσι ώστε να επιτευχθεί η κατοχύρωση των οργανικών μας θέσεων  που υπολογίζεται με βάση τις πρώτες αναθέσεις οι οποίες πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ώρες.
Επιτέλους μετά από δύο (2) χρόνια διαθεσιμότητας και απίστευτης διαπόμπευσης , δώστε ένα τέλος στην ταλαιπωρία μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να εστιάσουμε στο αντικείμενο της δουλειάς μας. 
Παρακαλούμε να μας συμπεριλάβει  στον σχεδιασμό του  το Υπουργείο Παιδείας και να μην μας αντιμετωπίζει ως καθηγητές δεύτερης κατηγορίας .

Καθηγήτριες κλάδου ΤΕ 01.30  Βρεφοκόμων Παιδοκόμων
Ν. Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ