Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΤΕ01.13 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ Η/Υ, για την αφαίρεση των αναθέσεων - ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προς Αν. Υπουργό Παιδείας:
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών ΤΕ01.13 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΩΝ Η/Υ, για την αφαίρεση του  δικαιώματος   ανάθεσης σε  ΟΛΑ ΤΑ μαθήματα στην Γ΄ τάξη του Τομέα Πληροφορικής σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ειδικότητες
Σχετικά με τις νέες αναθέσεις μαθημάτων στο έγγραφο με  ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τις αναθέσεις μαθημάτων στις  04-06-2015 Αρ. Πρωτ. 88625/Δ2 του υφυπουργού παιδείας κ. Κουράκη.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε διαβάζοντας το παραπάνω έγγραφο ότι αφαιρείται από
τον κλάδο ΤΕ01-13 Προγραμματιστών Η/Υ  το δικαίωμα να έχουν εργαστηριακές  ώρες σε  ΟΛΑ ΤΑ μαθήματα  στην Γ΄ τάξη  του Τομέα  Πληροφορικής,  ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ   Ειδικότητες.


Από τα μαθήματα που περιλαμβάνει ο Τομέας Πληροφορικής της Γ΄ Τάξης, (11 Ωρες Εργαστηριακές), ο κλάδος μας ΤΕ01-13 Προγραμματιστών Η/Υ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ Α΄ ΑΝΑΘΕΣΗ ούτε Β΄ ΑΝΑΘΕΣΗ.

Και διερωτόμαστε λοιπόν για ποιο λόγο ένας κλάδος άκρως απαραίτητος στην εργαστηριακή πρακτική και δεξιότητα των μαθητών, όπως πολύ σωστά τόσα χρόνια ήταν στο πλευρό τους και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κλάδους, τώρα δεν έχει το δικαίωμα της Ανάθεσης ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ?

Σαν εργαστηριακοί καθηγητές ΤΕ01 βγάλαμε μαθητές καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας που ασχολούνται σήμερα με τον προγραμματισμό και τα Δίκτυα.


Λειτουργούμε μέχρι και σήμερα ως υπεύθυνοι αυτών των εργαστηρίων στα ΕΚ και αναλαμβάνουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν  στα  συγκεκριμένα εργαστήρια, ο οποίος είναι ο φυσικός μας χώρος, αφού στα Σχολικά Εργαστήρια έχουμε αποκλειστική διάθεση εκπαιδευτικής απασχόλησης, άρθρο 14 Ν. 1566/85, ως εργαστηριακοί καθηγητές.



Θεωρούμε λοιπόν πως πρέπει να συμπεριληφθεί ο κλάδος μας στα μαθήματα της Γ΄ τάξης, έτσι  ώστε οι μαθητές μας παιδαγωγικά να ολοκληρώνουν τις δεξιότητες της Β΄ τάξης και στην Γ΄ τάξη.



Με την κατάσταση όπως διαγράφεται τώρα και δεδομένου ότι σε κάθε σχολείο υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ αναρωτιέται κανείς ποιος θα είναι πλέον ο ρόλος μας.



Συνεπώς καλόπιστα σκεπτόμενοι θεωρούμε ότι ο συντάκτης αυτού του εγγράφου δεν είχε  καμία προκατάληψη με τον κλάδο των ΤΕ01-13 αλλά ότι είναι παράλειψή του να μην μας συμπεριλάβει στις αναθέσεις και να μας στερήσει το δικαίωμα να διδάσκουμε  τα εργαστηριακά μαθήματα  που  διδάσκουμε εδώ και τόσα χρόνια.




Οι Εκπαιδευτικοί:



1. Κόγιας Αλέξιος ΤΕ01.13 - Προγραμματιστών Η/Υ

Υπεύθυνος Εργαστηρίων Πληροφορικής Σ.Ε.



2. Μυλωνά Αθηνά ΤΕ01-13  Προγραμματιστών Η/Υ



3. Παγκάλου Μαρία  ΤΕ01-13  Προγραμματιστών Η/Υ

Υπεύθυνος εργαστηρίου  Ε.Κ



4. Πάσχος  Ανδρέας ΤΕ01-13  Προγραμματιστών Η/Υ

1ο ΕΠΑΛ  Σταυρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ