Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

[ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής] Σάββατο, 28/03/2015 - Εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής

http://1.bp.blogspot.com/-uDJLkb1EsTQ/VQm8AcTHaJI/AAAAAAAAANg/rEE3dQjdEv8/s1600/%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%91%2BEPAL.jpg
Σας προσκαλούμε το Σάββατο, 28/03/2015, στις 7:00 μ.μ. στην ανοιχτή εκδήλωση για την Τεχνική Εκπαίδευση στο Δήμο Φυλής, στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσιαστην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»....

Στην εποχή της βαθιάς κρίσης που διανύουμε με την υψηλή ανεργία ειδικότερα των νέων, η επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει ένα πολύ θετικό ρόλο, εφόσον ενδυναμωθεί και υποστηριχθεί κατάλληλα. 

Αυτή η ενδυνάμωση θα γίνει με την επιστροφή του τομέα Υγείας – Πρόνοιας και των ειδικοτήτων του που καταργήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2013. Η κατάργηση αυτή έδιωξε από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ πανελλαδικά περίπου 2500 καθηγητές και 20000 μαθητές. Από τους καθηγητές 1700 περίπου βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και ως τώρα απειλούνταν με απόλυση και από τους 20000 μαθητές οι πιο πολλοί υποχρεώθηκαν να σπουδάσουν τις καταργημένες ειδικότητες μόνο σε ιδιωτικές σχολές πληρώνοντας, όταν πριν οι σπουδές ήταν δωρεάν.  

Επίσης, η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα γίνει και με την ίδρυση και τη λειτουργία ενός Εσπερινού ΕΠΑΛ και ενός Δημόσιου ΙΕΚ στην περιοχή του Δήμου μας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τις 2 αυτές δομές μετά τις καταργήσεις σχολείων στο Δήμο τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, έκλεισε η λυκειακή τάξη του Εσπερινού Γυμνασίου Άνω Λιοσίων το 2011 και έπειτα η ΕΠΑΣ Άνω Λιοσίων μαζί με άλλες 101 ΕΠΑΣ πανελλαδικά το 2014.

Η λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ και του Δημόσιου ΙΕΚ θα βοηθήσει εκατοντάδες μαθητές, νέους, αλλά και άλλους πολίτες να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Β/βάθμια Εκπ/ση και να εκπαιδευτούν σε ειδικότητες περιζήτητες στην αγορά εργασίας ακόμη και σήμερα, στην εποχή της έντονης οικονομικής κρίσης και ανεργίας. Μέχρι σήμερα υποχρεώνονται να «ξενιτευτούν» σε άλλες περιοχές ή να πληρώνουν σε ιδιωτικές σχολές από το πενιχρό τους εισόδημα ή και να σταματήσουν τις σπουδές τους.

Ελάτε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις και ιδέες για την ενίσχυση και την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης στο Δήμο. Αυτό θα αποτελέσει κέρδος για όλη την τοπική κοινωνία. Σας περιμένουμε.

Το Σάββατο, 28/03/2015,στις 7:00 μ.μ.
Στο Δημαρχείο Φυλής στα Άνω Λιόσια,
                                   στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ