Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2-2-2014 ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Αριθ. Πρωτ. 4
ΑΘΗΝΑ 12-3-2014
ΑΠΟΦΑΣΗ
ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2-2-2014 - ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕ1
  1. Να εντείνει τις προσπάθειές του το νέο Δ.Σ. και να απαιτήσει από το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα επιμόρφωσης του κλάδου ΤΕ1 (άρθρο 14 Ν. 2817/2000) με φορέα υλοποίησης το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την ΣΕΛΕΤΕ και τα ΤΕΙ, σε εξακτεινομένα τμήματα και σε συνδυασμό με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση των νέων..... τεχνολογιών.
  2. Εκτός των άλλων θεμάτων που μας απασχολούν ως κλάδο ειδικά για την επιμόρφωση πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην εκπαιδευτική και επαγγελματική εξομοίωσή μας σύμφωνα με τις παιδαγωγικές ακαδημίες, όπως ίσχυε από τον ιδρυτικό νόμο της ΣΕΛΕΤΕ για την δικιά μας κατηγορία (ΠΑΤΕΣ), διαδικασία που είναι το ζητούμενο χρόνων, παρά τις όποιες ανενεργές νομοθετικές ρυθμίσεις.
  3. Ύστερα από την ενημέρωση που μας έγινε από το απερχόμενο Δ.Σ., αποφασίσαμε ομόφωνα και εξουσιοδοτήσουμε το νέο Δ.Σ. για τα εξής:
α) Να διερευνήσει τις δυνατότητες ενεργοποίησης του νόμου ή επικαιροποιήσή του με την σύμπραξη του Υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΣΕΛΕΤΕ ή ΤΕΙ) με την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ: άξονας επιμόρφωση-κατάρτιση εκπ/κών ΤΕΕ.
β) Να προχωρήσει το Δ.Σ. στη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου (με έξοδα της ΠΕΤΕΕΜ αν υπάρξει πρόβλημα ή καθυστερήσεις) σε συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα αναλάβουν και την υλοποίησή του και την κατάθεσή του στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου για την έγκρισή του.
γ) Καλεί του συναδέλφους μας (Παιδείας-ΟΑΕΔ), που μέχρι στιγμής δεν έχουν τακτοποιήσει την συνδρομή τους (20 euro), να το φροντίσουν μέχρι 15 Απριλίου 2014, με ομαδική κατάθεση (σε επίπεδο σχολείου). Ο αριθμός των συναδέλφων που θα δηλωθούν στο Τεχνικό δελτίο για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι όσοι είναι τυπικά εντάξει μέλη μας για να μπορεί η ΠΕΤΕΕΜ να ανταπεξέλθει επαρκώς στα καθήκοντά της αν θέλουμε να προχωρήσει το πρόγραμμα και να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι συνάδελφοι στην περίπτωση αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος (που διαφωνούμε), όπως έγινε σε κάποιο ΤΕΙ από ορισμένους συναδέλφους.
Υ.Γ. Οι συνάδελφοι που θα αποστείλουν τη συνδρομή τους, τώρα, αυτό να γίνει ομαδικά ανά σχολείο στον Αρ. Λογαριασμού: 00088893273-1 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑMIEYTΗΡΙΟ,  ταυτόχρονα πρέπει να φροντίσουν και για την αποστολή της ονομαστικής κατάστασης στο Δ.Σ. με email peteem.te01@gmail.com
Το Προεδρείο της Γεν. Συνέλευσης

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ – ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ