Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Για την απόφαση της ΑΔΕΔΥ στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΚΛΑΔΟΥ ΤΕ1­ ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ
Πρ. Δ/νση Ταχ. Αλληλογραφίας: 
Γραφεία: ΟΛΜΕ                                                                                        
Κορνάρου 2 & Ερμού- ΑΘΗΝΑ  
http://peteem1.blogspot.com/                                                                            
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977982673 & 6973804297
ΑΘΗΝΑ 13-5-2013
Αριθ. Πρωτ.38
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Δ.Σ, της ΠΕΤΕΕΜ, όπως και οι συνάδελφοί μας των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ που υπηρετούν τη δημόσια ΤΕΕ από τη θέση των υπευθύνων εκπαιδευτικών των σχολικών εργαστηρίων είναι δίπλα στη διοίκηση της ΟΛΜΕ και σε τούτες τις κρίσιμες ώρες και μαζί με όλους τους συναδέλφους των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά του κλάδου και  της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως κάνουν χρόνια τώρα.
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά και στην ελληνική κοινωνία και βλέποντας την υποκρισία της κυβέρνησης και των «βαρόνων» της διαστρέβλωσης της αλήθειας των ΜΜΕ, πού τώρα θυμήθηκαν τους μαθητές μας, οφείλουμε να τοποθετηθούμε δημόσια και να  καταγγείλουμε:

 α) τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η συγκυβέρνηση, με την απόφασή της να επιτάξει τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών (που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί!) με τη μέθοδο της προληπτικής επιστράτευσης. Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.
β) την Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ για την κατάπτυστη απόφασή της να μη στηρίξει τον αγώνα που δίνει η ΟΛΜΕ και να δεχθεί να βάλει πλάτη στην μνημονιακή κυβέρνηση, που στόχο έχει να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες αυταρχικής επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που οδηγεί στην αμάθεια και στην στενή κατάρτιση και κλείνει κάθε δρόμο ολόπλευρης πολυτεχνικής μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται τώρα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτή την προδήλως «προδοτική» στάση κράτησε η τριτοβάθμια οργάνωση και στο ζήτημα της λεγόμενης «αυτοδίκαιης αργίας» των δημοσίων υπαλλήλων, που καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας και εκείνοι του εκτελεστικού…. «μύριζαν» τα νύχια τους για το ποιο πειθαρχικό παράπτωμα είναι μαλακό και ποιο σκληρό!!! Οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ εξωθούν πλέον τα πράγματα στα άκρα βάζοντας ακόμα σε κίνδυνο και τη συνοχή της οργάνωσης.  
Η απόφασή της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία την Τρίτη 14-5-2013 δηλαδή σε μέρα διαφορετική από αυτή που ζήταγε η ΟΛΜΕ, εκτός ότι είναι εκτός αντικειμένου αφού όλοι την ημέρα αυτή συμμετέχουμε στις Γεν. Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τα σχολεία ουσιαστικά δεν γίνονται μαθήματα, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ξεπουλά τον αγώνα των εκπαιδευτικών και είναι κατώτερη των περιστάσεων, αφού λειτουργεί ως κομματικό φερέφωνο και μόνο.
Γι’ αυτό η απόφαση αυτή δεν μας δεσμεύει συνδικαλιστικά ούτε και ηθικά και καλούμε τα μέλη μας να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις και την κοροϊδία των εκπαιδευτικών που τους γίνεται από τους μόνιμος ενοίκους της οδού Ψύλλα 2 και να σταθμίσουν ανάλογα για τη συμμετοχή τους στην «ύπουλη» απεργία της Τρίτης 14-5-2013, που ούτε καν ξεκίνησε η επίταξή μας.
Η ρωγμή που άνοιξε η πρόταση και μόνο για απεργία στις εξετάσεις της ΟΛΜΕ, αποκαλύπτει το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν και να επιστρέψουμε στη ήρεμη κανονικότητα, όπου οι κυβερνώντες θα είναι με το μνημόνιο και κάποιοι άλλοι θα τους καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο και παραδοθεί στους ιδιώτες από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων των δανειστών τοκογλύφων της χώρας και τους πρόθυμους της τρικομματικής κυβέρνησης.

  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
  • ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ!
  • ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ