Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής Καταγγέλλει τον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ γιατί ζητάει την Κατάργηση ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ & ΣΕΚ Αμαρουσίου"

Β΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΚΗΦΙΣΙΑΣ 213 - 15124 ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ-Φαξ 210 8066620

E mail: belmeanatol@gmail.com
Μαρούσι 22/03/2013 

Προς: Εκπαιδευτικούς Σχολείων Β΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής
Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, Αν. Αττικής 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 11/03/2013 η Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) με επιστολή της, που υπογράφει ο πρόεδρος της, προς τον Υπουργό Παιδείας ζήτησε να κλείσουν 4 σχολικές μονάδες με πάνω από 750 μαθητές και 120 καθηγητές (1ο, 2ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου, ΕΠΑΣ Αμαρουσίου, ΣΕΚ Αμαρουσίου). Σχολεία που λειτουργούν με επιτυχία προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές που εκπαιδεύονται σε αυτά.

Με ιταμό ύφος που δεν αρμόζει σε εκπρόσωπο εκπαιδευτικού ιδρύματος, ουσιαστικά ζητεί το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολείων και στρέφεται κατά των μαθητών, καθώς και κατά των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά. Εκατοντάδες μαθητές και οι οικογένειες τους θα αναγκαστούν να αναζητήσουν.......

σχολείο για την εκπαίδευσή τους, ενώ οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, με την κατάργηση των σχολείων, θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση με συνέπεια το φόβο για το εργασιακό τους μέλλον.

Επικαλείται γενικά και αόριστα διεθνείς(;) πρακτικές για να ενοχοποιήσει τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ για υψηλή σχολική διαρροή και χαμηλές μαθησιακές επιδόσεις, αγνοώντας συνειδητά την πραγματικότητα ή ακόμα χειρότερα διαστρέφοντας την αλήθεια.

Παραποιεί την πραγματικότητα όταν μιλάει για ιδιόκτητα κτίρια όταν είναι γνωστό ότι αυτά ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Καταγγέλλει το επίπεδο των σπουδών στα σχολεία τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ), την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών που τα στελεχώνουν είναι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η ακραία και άδικη επίθεση κατά των σχολείων σε συνδυασμό με τις ανακρίβειες και υπερβολές στις οποίες εδράζεται μόνο ως ατόπημα μπορεί να γίνει κατανοητή. Σε κάθε περίπτωση, προτείνουμε στον Πρόεδρο της ΑΣΠΑΙΤΕ να επικεντρωθεί να λύσει τα προβλήματα των αποφοίτων της δικής του σχολής και να μην αναλαμβάνει ρόλους που δεν του ανήκουν. Τα ζητήματα της Β/θμιας Εκπ/σης δεν είναι αρμοδιότητα της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ και του εκάστοτε προέδρου της.

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Αν. Αττ. καταδικάζει την απαράδεκτη επιδίωξη της ΑΣΠΑΙΤΕ για την κατάργηση των σχολείων που οδηγούν στο διωγμό 750 μαθητών και στην εργασιακή ανασφάλεια 120 καθηγητών.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, προς τον οποίο απευθύνθηκε η επιστολή αυτή, να την επιστρέψει ως απαράδεκτη.

Τέλος, δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στην άδικη και αδικαιολόγητη επίθεση που δέχονται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ