Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ 1ης ΑΝΑΘΕΣΗΣ

ΑΘΗΝΑ: 9-10-2012, Φώτο από τη καθοριστική συνάντηση του Δ.Σ. στο Υπουργείο με την πολιτική ηγεσία για τις αναθέσεις
Συνάδελφοι
Το Δ.Σ της ΠΕΤΕΕΜ και το σύνολο των συναδέλφων του κλάδου, δέχθηκαν με ευμενή σχολιασμό, την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει μαθήματα σε πρώτη ανάθεση στον κλάδο μας, κάνοντας δεκτό το αίτημα της Ένωσής μας.

Μαθήματα που εις βάρος της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και μόνο για ίδιο όφελος κάποιας συντεχνίας, είχαν αφαιρεθεί από τον κλάδο που διαχρονικά από την ίδρυση της ΤΕΕ (580/ 1970), έχει προσφέρει όσο κανείς άλλος κλάδος στην ΤΕΕ. 


Μετά τη δίκαιη επαναφορά της Α΄ ανάθεσης αποκαθίσταται ο κλάδος μας ενώ επανέρχεται
 τόσο.....
η εργασιακή ηρεμία στο χώρο όσο και η σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού που εμπλέκεται στην εργαστηριακή εκπαίδευση , κάτι που τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δεν υπήρχε για τους γνωστούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε. 

Από το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ

4 σχόλια:

  1. Μπορεί να αναφερθεί στο άρθρο (απ' όπου και το φωτογραφικό υλικό?) με ποιόν (ή ποιά) Υπουργό? Aπ' ότι βλέπω φοράτε όλοι καλοκαιρινά!!!
    Τελικά ποιά ονόματα ΤΕ είχε η Γιαννάκου και έβγαζε συμπεράσματα για όλους τους ΤΕ, όταν έκοβε τις Α΄ αναθέσεις?
    Μήπως άραγε το κλίμα άλλάζει εξαιτίας κάποιων ΤΕ με αρκετά πραγματικά προσόντα που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν είναι όλοι ίδιοι?
    Αφήστε τα αυτά "ψευτοσυνδικαλιστές για ίδιον όφελος" που αμέσως τρέξατε να οικειοποιηθείτε το γεγονότα...
    Κάποιοι ξέρουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για καλύτερη ενημέρωση στον ανώνυμο συνάδελφο όσον αφορά ποιος μας αφαίρεση την 1η ανάθεση η πραγματικότητα είναι άλλη που θα έπρεπε να γνωρίζει αφού μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τις φωτό είναι ότι ο κ. Λυκουρέντζος με τον Νικολόπουλο, Σταθόπουλο και άλλους διαπλεκόμενους φίλους τους κομματικούς ή μη το 2008 μας υποβάθμισαν σε β κατηγορίας.
    Δεύτερο οι φωτογραφίες που σας ενδιαφέρουν για το ρεπορτάζ που κάνετε για τους δικούς σας λόγους είναι του Οκτωβρίου 2012 έξω στο διάδρομο του γραφείο του ειδικού.
    Τώρα για τα άλλα που αναφέρεστε δηλαδή τα περί "ψευτοσυνδικαλιστων" δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε και γιατί αυτό το μένος.
    Για να σας βγάλουμε από την αγωνία γιατί αυτή η μεταστροφή του υπουργείου προς τους ΤΕ1 η πραγματικότητα είναι άλλη και οχι αυτό που εσείς προβάλετε(διχαστικά και ταπεινωτικά για τους συναδέλφους μας)είναι η αταλάντευτη στάση μας και η ανάδειξη των πραγματικών δεδομένων που η οργανωμένης συντεχνία που δρούσε για ιδίου όφελος στη ΤΕΕ απέκρυβε και είχε οδηγήσει την εργαστηριακή εκπαίδευση σε πλήρη διάλυση.
    Απλώς το απόστημα αυτό κάποιοι είχαν την τόλμη να το σπάσουν προς όφελος της ΤΕΕ.
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΕ1 - ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ 1976-77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρώτο δε θα διαφωνήσω μαζί σας! Αλλά θα αναρωτηθεί κάποιος... Γιατί αυτοί που αναφέρετε ήθελαν και κατάφεραν την υποβάθμιση των ΤΕ? Ποιό όφελος είχαν? Όλοι οι ΤΕ ήταν σε άλλο κομματικό χώρο από το δικό τους? Ποιά είναι η "οργανωμένη συντεχνία"? Δεν έχει όνομα?
      Άραγε μήπως εσείς πρέπει να παραδεχθείτε ότι οι ΤΕ που "απασχολούν" και "αντιπροσωπεύουν" τους ΤΕ στο Υπουργείο είναι τελικά υπεύθυνοι για την υποβάθμιση...? Ποιά είναι αλήθεια η προσφορά τους στην εκπαίδευση? Ποιά τα πεπραγμένα τους στο σχολείο τους? Έτσι αντιπροσωπεύεται δυναμικά ένας κλάδος. Όχι με "κομματικούς" φίλους και εχθρούς!
      Σε ποιο χώρο του Υπουργείου βρίσκεστε γνωρίζω πολύ καλά... Έχω βρεθεί κι εγώ εκεί ως αδιόριστος!
      Και όσο για το "μένος"... Είναι γιατί δεν πιστεύω τελικά ότι το αποτέλεσμα της "μεταστροφής" του Υπουργείου είναι οι υποφαινόμενοι... Απλά γιατί δεν έχουν "επιχειρήματα"!
      Στο ΕΠΑΛ που διδάσκω υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι ΤΕ με περγαμηνές, συνεχή βραβεία στο "Δαίδαλο" και συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που δουλεύουν με τα παιδιά καλύτερα και από άλλους ΠΕ!
      Υπάρχουν όμως και ΤΕ (και δυστυχώς και ΠΕ) που "τσιγάρο!, καφές" και πλήρη αδιαφορία για τους μαθητές και το εργαστήριο!!! Και άλλοι με "συνδικαλιστικό" μόνο σκοπό και άδειες ένα σωρό.
      Αυτοί αποτελούν το Πρόβλημα. Δυσφημίζουν και "διχάζουν" όλους τους κλάδους.
      Όσο για την αγωνία που λέτε... Καμιά αγωνία. Αντίθετα είμαι νέος εκπαιδευτικός των 850€! παρόλο που έχω πτυχίο ΑΕΙ και μεταπτυχιακό.
      Προσπαθώ να δουλεύω, όχι μόνο για να προσφέρω ότι μπορώ περισσότερο στα παιδιά και το σχολείο μου, αλλά και στο τέλος της χρονιάς να έχω να προβάλω ένα έργο!
      Ένα έργο που ελπίζω η "πολυπόθητη" αξιολόγηση να μου αναγνωρίσει και να με ξεχωρίσει από αυτούς τους εκπαιδευτικούς (όλων των κλάδων) που "απολαμβάνουν" τα 1400€ για να "κάθονται".

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ