Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ


ΔΕΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όταν η «Συσπείρωση» αντιγράφει την ΠΑΣΚ του Α2...
«Τότε οι δυνατοί αέρηδες θέλουν μεγάλες κόντρες»
Αν και γνωστές οι θέσεις και επιδιώξεις της παλιάς ΠΑΣΚ καθηγητών ΟΑΕΔ που μεταλλάχτηκε σε «αγωνιστική» συσπείρωση, καθόλου δεν μας εκπλήσσει η συνέχεα της«δουλικής» στάσης της ηγεσίας της και οι πρόθυμες υπηρεσίες στην Ε.Ε., στις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του Οργανισμού που τις υπηρετούν.
Έχουν ακόμα το θράσος να εμφανίζουν για μια ακόμα φορά το κατάπτυστο κείμενο του δήθεν ψηφίσματος της Λαμίας με θέσεις και απόψεις που είναι ευθεία βολή στη δημόσια ΤΕΕ, στους εκπαιδευτικούς και στην ελληνική κοινωνία.
Οι συνάδελφοι αυτοί όπου «αγωνίζονται» να μας πείσουν ότι η επικαιροποίηση του ψηφίσματος της Λαμίας είναι αυτό που θα βγάλει από το αδιέξοδο τους εργαζόμενους εκπ/κούς των σχολών του ΟΑΕΔ που χτυπιούνται αλύπητα από τις μνημονικές κυβερνήσεις για τις οποίες ούτε καν κάνουν κουβέντα, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει στη χώρα και ούτε μπόρεσαν να συλλάβουν αυτό που σχεδιάστηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ και υλοποιεί η τρικομματκή συγκυβέρνηση στην εκπ/ση. Δηλαδή της πλήρους κατάρρευσης της δημόσιας ΤΕΕ. Την κατάργηση της μονιμότητας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και της ελληνικής κοινωνίας, την εφαρμογή της ..........
γενικευμένης κατάρτισης ως μοναδικής δομής απόκτησης δεξιοτήτων με πυλώνες τους ιδιώτες και την «φαλιρισμένη» αυτοδιοίκηση.
Ξεχνούν οι συνάδελφοι αυτοί που ηγούνται της νέας κυβερνητικής κίνησης καθώς και της νέας πλειοψηφίας στην ΟΕΛ (ΔΑΚΕ),  ποιες πολιτικές και κόμματα μας έφεραν σ’ αυτή τη δεινή θέση ως κοινωνία. Κρύβουν ποιοι έμπασαν τους ιδιώτες στις σχολές μας ενώ προβάλουν το γερμανικό σκλαβοπάζαρο του δυικού συστήματος της μαθητείας και της κατάρτισης για να χρυσώσουν το χάπι στους συναδέλφους για να βάλουν από το παράθυρο τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.  Επιδιώκουν ταυτόχρονα και οι δύο να οικοδομήσουν το νέο δίκτυο συμπράξεων με τις πολυεθνικές εταιρίες παραδίδοντας τα νέα παιδιά και τις οικογένειές τους βορά στην ελεύθερη αγορά που ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ πρεσβεύουν!
Αυτό το δίκτυο εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας και του ανασφάλιστου έργου μέσω της δήθεν απόκτησης εργασιακής εμπειρίας εμείς το έχουμε καταγγείλει και επιδιώκουμε να το καταργήσουμε μαζί με τους εργαζόμενους και τους μαθητές.
Οι θέσεις τους φανερώνουν για μια ακόμη φορά ότι θέλουν να λειτουργήσουν ως «διοικητική επιτροπεία» στη θέση του Α2 του οργανισμού, παραπέμποντάς μας σε μια ιεραρχική φαιοπράσινη πειθαρχία, που όλα τα αξιολογούν οι ειδικοί με Α’ βαθμό!
Ταυτόχρονα θέλουν να προκαταλάβουν τις εξελίξεις στο χώρο εκμεταλλευόμενοι και την μέχρι τώρα ανυπαρξία αποφάσεων και σοβαρών θέσεων του 10ου Συνεδρίου της ΟΕΛ-ΟΑΕΔ στη Πορταριά Βόλου (1-2/11/2012) καθώς και την αδράνεια των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Παράλληλα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι θέσεις τους τάχα είναι μονόδρομος και ότι κατέχουν την απόλυτη γνώση ως «ευρωλάγνοι», που άλλωστε έτσι έχουν καταγραφεί στη συνείδηση των συναδέλφων.
Είναι πρωτάκουστο συνδικαλιστική κίνηση με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο να ζητά εν ψυχρώ              «αξιολόγηση», καθηκοντολόγιο, πειθαρχία και ένα στενά ελεγχόμενο σύστημα διοίκησης των εκπαιδευτικών, μέλη του σωματείου, που δήθεν… εκπροσωπούν.
Αν είναι δυνατόν να ζητούν την εφαρμογή του Ν. 3848/2010 για τις επιλογές των στελεχών διοίκησης ως δήθεν αδιάβλητη… διαδικασία ενώ ξεχνούν ότι η ΟΛΜΕ έχει καταγγείλει τις επιλογές των διευθυντών στα σχολεία του υπουργείου παιδείας που έγιναν σε εφαρμογή του νόμου που η «Συσπείρωση» ζητάει να ισχύσει. Ξεχνούν επίσης ότι με τις διατάξεις αυτού του νόμου αποκλείονται ακόμα και ως υποψήφιοι για διευθυντές οι συνάδελφοι του κλάδου ΤΕ01, δηλαδή το 38% του συνόλου των υπηρετούντων στα σχολεία του ΟΑΕΔ. Αλήθεια οι δύο συνάδελφοι αιρετοί που εκλέχθηκαν στο Υ.Σ. συμφωνούν με αυτόν τον αποκλεισμό των συναδέλφων ΤΕ01 και θα επιδιώξουν την εφαρμογή του νόμου που τους απαγορεύει να διεκδικήσουν θέσεις διευθυντών; Εδώ θέλουμε μια δημόσια τοποθέτηση και των δύο αιρετών αντιπροσώπων στο Υ.Σ.  
Η ΔΕΕ- Συνεργαζόμενοι και μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών για το Υ.Σ. (εκλογές όνειδος με αλληλογραφία, όπως τον παλιό καλό καιρό, χωρίς συνελεύσεις, χωρίς αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κ.α.), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κλάδο και στην ιστορία του χώρου μας με την όποια προσφορά μας στο συνδικάτο καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό διοικητικό συνδικαλισμό κάθε εκδοχής του που αντί να προβάλει τις θέσεις του κινήματος ταυτίζεται με το κράτος.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνέδελφο/σσα πέρα και έξω από την επιλογή τους στις τελευταίες εκλογές να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις επιδιώξεις που στηρίζουν τις πολιτικές των μνημονίων και των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται για χρόνια το δημόσιο και έχουν αναλάβει εργολαβικά να παραδώσουν τις σχολές του ΟΑΕΔ στους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους μέσω των ΚΠΑ, Επιμελητηρίων, διαφόρων συντεχνιών, των ΟΤΑ και λοιπών «κοινωφελών» οργανισμών.

Τώρα θυμήθηκαν την μεταφορά της διεύθυνσης χρηματοδότησης της μαθητείας στο υπουργείο παιδείας, όταν φωνάζαμε εμείς δεν μας άκουγε κανένας.
Στα τραγελαφικά των προτάσεων τους βλέπουμε επίσης, που κάπως αργά «κόπτονται» για τους συναδέλφους του κλάδου ΔΕ1, να προτρέπουν τους συναδέλφους αυτούς να γίνουν μαθητές και ύστερα από τρία χρόνια που θα τελειώσουν να συμπληρώνουν το ωράριό τους!!!

Αδιαφορούν όλοι αυτοί για το μέλλον της νέας γενιάς μπροστά στην ατομική «ιδιωτία» τους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για τη συνέχεια του κομματικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και γι’ αυτό πρέπει να σχεδιαστεί μια νέα στρατηγική στην ΟΕΛ-ΟΑΕΔ μέσα από ένα εκπαιδευτικό συνέδριο θέσεων και αγωνιστικής διεκδίκησης με πανεκπαιδευτικές συμμαχίες και με αναλογική αντιπροσώπευση  κάθε σχολικής μονάδας.
Είναι καιρός πια να απαιτήσουμε την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση εντός του συνδικάτου για την  επαναθεμελίωσή του αν θέλουμε με βάση αυτό να αποκρούσουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική των τροϊκανών.
Η συνεχή παρουσία μας στα συνδικαλιστικά πράγματα της εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε και θέλουμε εδώ να χαιρετήσουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που μας ψήφισαν, δίνει τον τόνο της άλλης άποψης με έντονο το στοιχείο της αντισυστημικής πολιτικής συγκρότησης και δράσης κόντρα στο ρεύμα με καθαρά ταξικά χαρακτηριστικά για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.  
Η απόδρασή μας από την οικονομική εξαθλίωση και την κοινωνική σκλαβιά που μας υπέβαλαν η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού δεν μπορεί να γίνει με ευχές και προσευχές αλλά με απότομες στροφές του ταξικού παλλαϊκού κινήματος. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Α] ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ
1)    Αξιοκρατία και διαφάνεια στη λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.
2)    Νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογής των στελεχών των σχολικών μονάδων με ισότιμη μεταχείριση όλων χωρίς αποκλεισμούς κλάδων και εκπαιδευτικών.
3)    Όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν 1η ανάθεση διδασκαλίας στην ειδικότητά τους.
4)    Κανένας συνάδελφος υπεράριθμος και σε κάθε περίπτωση να έχει εφαρμογή το τελευταίο εδάφιο του άρθρου 14 Ν. 1566/85, που ισχύει για την ανάληψη ωρών διδασκαλίας σε συγγενείς ειδικότητες προκειμένου να καλύπτονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
5)    Ετήσια και καθολική επιμόρφωση από την υπηρεσία σε επιστημονικό-παιδαγωγικό και επαγγελματικό επίπεδο εμπειριών με ταυτόχρονη αναγνώρισή της ουσιαστικά και τυπικά.

   Β]  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΘΕΣΜΙΚΑ
·         Αναβαθμισμένη Ενιαία Δημόσια Λυκειακή ΤΕΕ
·         Δημόσιες Σχολές Τεχνών και Επαγγελμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης 3/τους φοίτησης με σύγχρονα προγράμματα σπουδών που θα χορηγούν πτυχίο και επαγγελματικά δικαιώματα καθώς και διέξοδο στα ΑΤΕΙ με ποσοστό στον τομέα τους χωρίς εξετάσεις.
·         Καμία μορφή κατάρτισης σε κανένα υπουργείο και οργανισμό.
·         Να μην υπαχθεί η ΤΕΕ στις Περιφέρειες και τους Δήμους
·         Εκπαιδευτικό Συνέδριο θέσεων
·         Να επαναλειτουργήσουν οι Μαθητικές Εστίες του Οργανισμού

ΑΘΗΝΑ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
Υ.Γ. Στους συναγωνιστές μας και σε όλους τους συναδέλφους ευχόμαστε KALO KOURAGIO…..
ΔΕΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ