Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Σχετικά με την ανάθεση και το χαρακτηρισμό του Σχεδίου ως εργαστηριακού μαθήματος στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης»


ΑΘΗΝΑ 28-11-2012
Αριθ. Πρωτ.38

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
1) Γραφείο Υφυπουργού
κ. Θ. Παπαθεοδώρου
2) Γεν. Γραμματέα
    κ. Α. Κυριαζή
3) Ειδ. Γραμματέα
     κ. Σωτ. Γκλαβά
4)  Δ/νση Σπουδών
    - Τμήμα: Δ΄
                            Αθήνα
Γνωστοποίηση
-      ΔΙΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης
-      ΠΥΣΔΕ
-      Προϊστάμενο Παιδαγωγικής καθοδήγησης
-      Εσπ. ΕΠΑ.Λ Σταυρούπολης
-      Κοινοποίηση: ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΛΤΕΕ, 


ΘΕΜΑ:   «Σχετικά με την ανάθεση και το χαρακτηρισμό του Σχεδίου ως εργαστηριακού
                μαθήματος στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης»
Πληροφορούμαστε ότι η Δ/ντρια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Σταυρούπουλης, Δ/θνσης Δ. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι το μάθημα Σχέδιο με Η/Υ δεν είναι εργαστηριακό και αρνείται την ανάθεση μαθήματος Σχεδίου με χρήση Η/Υ σε εκπαιδευτικό της ειδικότητας Σχεδιαστού κλάδου ΤΕ01.01, παρά το ότι ο συνάδελφος Ζμιθιάς Επαμεινώνδας που ανήκει οργανικά στο σχολείο αυτό έχει επιμορφωθεί επαρκώς από την υπηρεσία στο συγκεκριμένο αντικείμενο των.........
εφαρμογών νέων τεχνολογιών.

Επίσης η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου δεν δέχεται να εφαρμόσει στην περίπτωση του συναδέλφου το τελευταίο εδάφιο της παρ. 14 του άρθρου 14 του Ν. 1566/85 που ισχύει (υπ’ αρ. 146526 / Γ2 / 22-11-2012, έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας) και σύμφωνα με το οποίο «οι εκπαιδευτικοί όταν πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα».

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι και ο αρμόδιος Σχολικός Σύμβουλος της ειδικότητας δηλώνει ότι δεν είναι Σχολικός Σύμβουλος του κλάδου ΤΕ01 αλλά όλων των άλλων κλάδων που διδάσκουν το Σχέδιο. Ο κ. Τσότσος, Σχολικός Σύμβουλος και αρμόδιος της ειδικότητας της περιοχής της Δυτικής Θεσσαλονίκης, προσκαλεί ως οφείλει κάθε φορά τους συναδέλφους όλων των κλάδων και του κλάδου ΤΕ01.01 να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια που οργανώνει πάνω στο αντικείμενο της σχεδίασης με Υ/Η.

Είναι οξύμωρο συνεπώς να ισχυρίζονται εκ των υστέρων η μεν διευθύντρια ότι τα σχεδιαστικά μαθήματα δεν είναι εργαστηριακά ενώ ο σχολικός σύμβουλος όταν ερωτάται (και γραπτώς) από τον ενδιαφερόμενο συνάδελφο και εκπρόσωπό μας στο Παράρτημα Θεσσαλονίκης να απαντά ότι δεν είναι Σχολικός Σύμβουλος του κλάδου ΤΕ01. Κάτι αντίστοιχο έλεγαν και για τους συναδέλφους μας των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ Κατερίνης, οι ίδιοι κύκλοι στη βόρειο Ελλάδα, όταν καταγγείλαμε το γεγονός του αποκλεισμού των ΤΕ01 από ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε ο ίδιος μαζί με τον σχολικό σύμβουλο μηχανολογικών ειδικοτήτων!

Μετά όλων αυτών ζητάμε για διευκρίνιση και άμεσες ενέργειες τα εξής:

  1. Η σχεδίαση ανήκει στα εργαστηριακά μαθήματα;

  1. Το μάθημα της γενικής σχεδίασης και των ειδικοτήτων διεξάγεται στα πλαίσια του αντίστοιχου τομέα των ΣΕΚ ή ΣΕ κάθε σχολικής μονάδας ανάλογα και με τις συνθήκες των υποδομών τους;

  1. Στην περίπτωση του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Σταυρούπουλης γιατί δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρεται στο υπ. αρ. 146526 / Γ2 / 22-11-2012, έγγραφό του Υπουργείου Παιδείας, και ο συνάδελφος μας δύναται να κριθεί υπεράριθμος;

  1. Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Τσότσος ΠΕ12 έχει οριστεί με αρμοδιότητα στην ειδικότητά του μόνο για τους συναδέλφους των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ του κλάδου που προέρχεται ο ίδιος, ή μήπως όλων των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα σύμφωνα με τις αναθέσεις;

  1. Ποιος τελικά είναι ο Σχολικός Σύμβουλος της ειδικότητας Σχεδιαστών και Δομικών του κλάδου ΤΕ01 στην περιφέρεια της Δυτικής Θεσσαλονίκης;
 Παρακαλούμε για τις δικιές σας ενέργειες και την ενημέρωσή μας 

1 σχόλιο:

  1. Επαμεινώνδας Ζμιθιάς, ΤΕ01.011 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:12 π.μ.

    Το παραπάνω έγγραφο της ΠΕΤΕΕΜ εμφανίζεται και στο alfavita, όπου εκπαιδευτικός προφανώς του σχολείου μου γράφει το παρακάτω σχόλιο:



    "Υποβλήθηκε από εκπαιδευτικός (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 29/11/2012 - 22:42.

    Δεν χρειαζόταν να γράψετε 2 σελίδες ανακοίνωση και να θέτετε ερωτήματα στο σχολικό σύμβουλο και στο υπουργείο, τα πράγματα είναι απλά:
    στις αναθέσεις μαθημάτων αναφέρει ότι το μάθημα αυτό οι εκπαιδευτικοί ΤΕ01.05 -όχι ΤΕ01 γενικά- το έχουν Β' ανάθεση όταν έχουν πιστοποιημένες γνώσεις Η/Υ.
    Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είναι ΤΕ01.01 (δηλ. Σχεδιαστής) και όχι ΤΕ01.05 (δηλ. Δομικός) ως εκ τούτου ΔΕΝ το έχει ανάθεση ούτε Α' ούτε Β.
    (δεν χρειάζεται να δούμε αν έχει πιστοποιημένες γνώσεις Η/Υ γιατί λόγω κλάδου δεν το έχει ανάθεση, αν ήταν ΤΕ01.05 θα το κοιτούσαμε)
    * Αν έχει δεύτερη ειδικότητα ΤΕ01.05 τότε αλλάζουν τα πράγματα. Μάλλον δεν έχει δεύτερη ειδικότητα γιατί διαφορετικά θα το έγραφε στην ανακοίνωση.
    Και επίσης όταν διδάσκουμε μαθήματα συγγενούς ειδικότητας διδάσκουμε αυτά ΜΟΝΟ στα οποίο έχουμε Α ή Β ανάθεση όχι όλα τα μαθήματα της συγγενούς ειδικότητας.
    Εν κατακλείδι: Η Διευθύντρια (και ο Σύλλογος Διδασκόντων γενικότερα αφού αυτός αναθέτει τα μαθήματα) ΟΡΘΩΣ δεν του ανέθεσε το μάθημα.
    υγ: πριν συντάξετε μια ανακοίνωση, να συμβουλεύεστε και την νομοθεσία (αναθέσεις μαθημάτων κλπ)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ