Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΟΛΜΕ: Φεύγουν από την αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας τα ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr
www.olme.gr 

 Αθήνα, 26/6/12
Α.Π.:838
ΠΡΟΣ: τον Υπ. Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλο
ΘΕΜΑ:
Αφαίρεση από την αρμοδιότητα του Υπουργείο Παιδείας θεμάτων που αφορούν στη Δια βίου Μάθηση
Κύριε Υπουργέ,
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έκπληξή του και την έντονη διαφωνία του για την απόφαση της Κυβέρνησης να αφαιρεθούν από τις αρμοδιότητες του Υπ. Παιδείας τα θέματα δια βίου μάθησης. Έτσι για πρώτη φορά τα ΙΕΚ, τα ...


 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας κ.λπ. θα υπαχθούν στο Υπ. Εργασίας.
Ζητάμε την παραμονή αυτών των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο Υπ. Παιδείας, υπενθυμίζοντας και την πάγια θέση μας για μεταφορά στο Υπ. Παιδείας όλων των σχολών που προσφέρουν επαγγελματική εκπαίδευση και βρίσκονται στην εποπτεία άλλων Υπουργείων (σχολών ΟΑΕΔ, τουρισμού, νοσοκομείων, κ.λπ.).

1 σχόλιο:

  1. Επαμεινώνδας Ζμιθιάς1 Ιουλίου 2012 στις 3:40 π.μ.

    Δεν γνωρίζω τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά π. χ. στη Γερμανία ΟΛΗ η επαγγελματική εκπαίδευση υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας του κάθε ομοσπονδιακού κρατιδίου! ΟΛΑ τα Αναλυτικά Προγράμματα Διδασκαλίας δεξάγονται σε μορφή ΦΕΚ (Amtsblatt) από το Υπουγείο Παιδείας του κάθε ομοσπονδιακού κρατιδίου. Δεν υπάρχει σχολείο είτε γενικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης της κάθε βαθμίδας που να μην υπάγεται σε κάποιο Υπουργείο Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ