Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

«ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ».

«ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ».

Έληξαν χθες βράδυ οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ:  ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, το ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΠΑΝ. Α. ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ» για την «ΒΑΛΛΙΑΝΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ – ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ».
Οι εκδηλώσεις έγιναν στο κτίριο του ΤΕΙ στο Ληξούρι και είχαν διάρκεια από το Σάββατο 26 Μαΐου -Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λειτούργησε έκθεση αρχειακού υλικού της Β.Ε.Σ. στην αίθουσα Β5. .....

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Για το Τ.Ε.Ι.: Ο Πρόεδρος Ναπολέων Μαραβέγιας. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων Νικόλαος Μπούκας.
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Σπυρίδων Πολυκαλάς.
Για το Κληροδότημα Παν. Α. Βαλλιάνου, ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής
Πέτρος Πετράτος.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων έγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες.
-Κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον στους εμπορικούς δρόμους των Βαλλιάνων. Ευεργεσίες και κληροδοτήματα του Παναγή Βαλλιάνου, από την Παναγιώτα Μοσχονά, Φιλόλογος. τ. Διευθύντρια Συλλογών και Αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

- Η Βαλλιάνειος Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου. Αναδρομή., από τον Σπυρίδων Κουλουμπάκη , τ. Διευθυντής της Β.Ε.Σ.
- Παρουσίαση μέρους του αρχειακού υλικού της Β.Ε.Σ., απο κείμενο στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Κεφαλονιάς, από την Θεοδώρα Ζαφειράτου, Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Νομού Κεφαλληνίας.
- Σύντομη παρουσίαση του αρχειακού εκπαιδευτικού υλικού απο κείμενο στο Επαγγελματικό Λύκειο Ληξουρίου. Από τον Χαράλαμπο Λυκούδη, Διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου Ληξουρίου.
- Η Διοίκηση της Βαλλιανείου Επαγγελματικής Σχολής (Β.Ε.Σ.) κατά την ιταλική κατοχή, από τον Γεράσιμο Γαλανό, Εκπαιδευτικός. Υπεύθυνος Καινοτόμων Δράσεων Α/Βάθμιας Εκπαίδευση Κεφαλληνίας.
- Προβολή Ντοκιμαντέρ: Βαλλιάνειος Επαγγελματική Σχολή Ληξουρίου. (Πτυχιακή εργασία των φοιτητών του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων: Κωνσταντάρα Χρήστου, Χαρανά Ιωάννη, Αραβαντινού –Καρλάτου Παναγιώτη).
- Πληροφοριακό υλικό για τη Ναυτική Εκπαίδευση στη Β.Ε.Σ. Από τον Γεράσιμο Μπάλλα , Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών. Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κεφαλληνιακών Ιστορικών Ερευνών.
Βιωματικές Μαρτυρίες – Αναμνήσεις – Συζήτηση (Καθηγητών – Σπουδαστών της Β.Ε.Σ.).

Χθες Παρασκευή τελευταία μέρα των εκδηλώσεων μίλησε η Θεοδώρα Μαρκάτου, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Τέχνη και εθνική ευεργεσία: η περίπτωση των Αδελφών Βαλλιάνου.
Στη συνέχεια τιμήθηκε από την οργανωτική Επιτροπή ο Σπυρίδων Κουλουμπάκης τ. Διευθυντής της Β.Ε.Σ.
Οι εκδηλώσεις τελείωσαν με Μουσική Εκδήλωση από Μουσικά Σύνολα του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ