Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Καταγγελία Συλλόγου Διδασκόντων 1ου ΕΠΑΛ Αίγινας


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ      
1ου  ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΙΝΑΣ
  eisodossek 
     Ξεκινώντας και φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αίγινας,  βρίσκονται για άλλη μια χρονιά αντιμέτωποι με τα ίδια σοβαρά προβλήματα.

     Στην Αίγινα δεν λειτουργεί εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές του ΕΠΑΛ και είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στον Πειραιά για να συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Οι μαθητές αυτοί, εκτός από τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν, καθότι είναι υποχρεωμένοι να απομακρυνθούν από την εστία τους και να παραμείνουν σε άλλο τόπο καθʼ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, επιπλέον είναι .... υποχρεωμένοι να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής τους, από τη στιγμή που τα δρομολόγια των πλοίων δεν τους διευκολύνουν να μετακινηθούν αυθημερόν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

     Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 2|35527|0022 του ΦΕΚ 1163|τΒ΄|11-07-2007 άρθρο 1, οι μαθητές της Γ ΄τάξης μόνο των Γενικών Λυκείων, που εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλο λύκειο από αυτό που φοιτούν, δικαιούνται κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, διατροφής και διαμονής, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ δεν δικαιούνται τίποτα από όλα αυτά.

     Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αίγινας θεωρεί απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία διαχωρίζει τους μαθητές με μοναδικό κριτήριο τον τύπο λυκείου που επέλεξαν (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ). Είναι προφανές πως το Υπουργείο με τη στάση του αυτή, αντιμετωπίζει διαφορετικά τους μαθητές, θεωρεί την επαγγελματική εκπαίδευση υποδεέστερη σε σχέση με τη γενική και δε διαφυλάσσει το δικαίωμα του κάθε μαθητή για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

     Πιστεύουμε ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσους όρους από το κράτος  και την κοινωνία.

    Γνωρίζουμε ότι οι οικογένειες όλων των μαθητών αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεδομένων των συνθηκών, ζητάμε:

1.      Το Υπουργείο να αιτιολογήσει γιατί υπάρχει διάκριση μεταξύ μαθητών Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικού Λυκείου.

2.      Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να σταματήσει αυτή η αδικία.
                       Σύλλογος  Διδασκόντων  1ου  ΕΠΑ.Λ.   Αίγινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ