Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ Α, Β ΚΑΙ Γ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ!

Εδώ και ένα μήνα περίπου οι διευθυντές των σχολείων, με εντολή του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης, κατάρτησαν τους λεγόμενους πίνακες Α, που αφορούν τα κενά και πλεονάσματα των σχολείων τους, προκειμένου να τους επεξεργαστεί το ΠΥΣΔΕ και να δοθούν τα σχετικά στοιχεία στο Υπουργείο για την διαδικασία των μεταθέσεων.
Εγκαίρως το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας, σε επίσκεψη στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Φλιτούρη, επισήμανε τον κίνδυνο που ενέχει η λανθασμένη συμπλήρωση των πινάκων να προκύψουν πλεονάζοντες συνάδελφοι, αν παρερμηνευτούν οι εγκύκλιοι του υπουργείου και συγκεκριμένα η οδηγία: “Τα κενά για τα μαθήματα που διδάσκονται σε πρώτη (α΄) ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων …
κατανέμονται ισομερώς σε όλους τους κλάδους”, όπως και η οδηγία να μην δοθεί κενό στην περίπτωση που υπάρχει στη διάθεση εκπαιδευτικός με ανάθεση μαθημάτων που αντιστοιχούν στο κενό. Επίσης το Δ.Σ. ζήτησε να ενημερωθεί για τους πίνακες πριν αυτοί αποσταλούν στο υπουργείο. Σε όλα τα παραπάνω ο κ. Φλιτούρης συμφώνησε.
Όμως πληροφορίες από κάποια σχολεία έλεγαν ότι οι πίνακες Α΄ δεν συμπληρώνονται με βάση τα παραπάνω, ενώ ταυτόχρονα, όσον αφορά τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ,  υπήρξε «επεξεργασία» των πινάκων των σχολείων, που δημιουργούσε ερωτηματικά. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την δυσανεξία στο αίτημα χορήγησης των πινάκων οδήγησε το Δ.Σ. να επισκεφτεί δεύτερη φορά τον Δ/ντη Β΄θμιας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν τήρησε τίποτε από τις παραπάνω δεσμεύσεις του. Υποσχέθηκε βέβαια ότι θα δώσει τους πίνακες.
Μετά από αυτό και ενώ δόθηκαν δύο μόνο πίνακες (ο Β΄ μιας ομάδας σχολείων και ο Γ΄ για την  Α΄ Ημαθίας) το Δ.Σ. συνεδρίασε έκτακτα αφού κάλεσε και τους αιρετούς του κλάδου. Στη συνεδρίαση αυτή οι αιρετοί αδυνατούσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών του Δ.Σ. και τελικά παραδέχτηκαν πως δεν είχαν συμμετοχή στην κατάρτιση των πινάκων, τους οποίους απλά υπέγραψαν !!!
Επειδή οι πίνακες Β΄ και Γ΄ σε αρκετές περιπτώσεις, που η διασταύρωσή του με τον αντίστοιχο Α΄  δημιούργησαν ερωτηματικά, επειδή υπάρχει ενδεχόμενο και άλλες περιπτώσεις των πινάκων να είναι λανθασμένες και, τέλος, επειδή αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο με τη διασταύρωσή τους με τους πίνακες Α΄, το Δ.Σ. ζήτησε από τους αιρετούς:
1.  Να θέσουν ζήτημα επανεξέτασης των περιπτώσεων, που δημιούργησαν ερωτηματικά στους πίνακες.
2.    Να αναρτηθούν, αφού δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει αυτό, όλοι οι πίνακες στα σχολεία. Αυτό έγινε επιτακτική ανάγκη από τη στιγμή που οι αιρετοί δήλωσαν, ότι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν όλους τους πίνακες του νομού. Για το Δ.Σ.  η ανάρτησή τους στα σχολεία θα είναι ο καλύτερος έλεγχος από εκατοντάδες μάτια ενδιαφερομένων συναδέλφων για τον εντοπισμός πιθανών λαθών. Αυτό άλλωστε επιβάλλει και η αρχή της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ