Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Διαδικτυακό Υλικό για το μάθημα της Τεχνολογίας στα Γυμνάσια της Βαυαρίας

Επαμεινώνδας Ζμιθιάς, ΤΕ1-01

  Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από έναν συνάδελφο και δείνει πληροφορίες, οδηγίες και θέματα διδασκαλίας στο μάθημα της Τεχνολογίας  στο γυμνάσιο "Hauptschule" της Βαυαρίας. Εδώ μπορείτε να δείτε τεχνικά σχέδια και με τον κλασσικό τρόπο στην πινακίδα αλλά και στον Η/Υ επίσης και μέσω του άφθονου φωτογραφικού υλικού πως συνδιάζεται το Τεχνικό Σχέδιο με την Εργαστηριακή Κατασκευή στο μάθημα της Τεχνολογίας στα γυμνάσια "Hauptschule" της Βαυαρίας:
http://www.borcas.de/fachlehrer.html

Η δομή του "Gewerblich-Technischer-Berech", δηλαδή του "Επαγγελματικού-Τεχνικού-Χώρου" (Τεχνολογία) στη Hauptschule της Βαυαρίας:

Γενικά για τη δομή και μορφή του Τεχνικού Σχεδίου όπως διδάσκεται στα δευτεροβάθμια σχολεία της Γερμανίας:

http://www.tzinfo.de/

1 σχόλιο:

  1. Επαμεινώνδας Ζμιθιάς, ΤΕ01.01 (Σχεδιαστών)8 Απριλίου 2012 στις 11:10 μ.μ.

    Το μάθημα αυτό είναι εργαστηριακό και διδάσκεται αποκλειστικά από Εργαστηριακούς Εκπαιδευτικούς "Fachlehrer", οι οποίοι σήμερα ακόμα σπουδάζουν, διορίζονται στο δημόσιο εκπαιδευτικοι και επιμορφώνονται διαρκώς στην εξέλιξη της τεχνολογίας σε επιμορφωτικά σεμινάρια των Υπουργείων Παιδείας των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας! Υπάρχει ακόμα και σήμερα μεγάλη ζήτηση απόφοιτων Εργαστηριακών Εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της Τεχνολογίας στα γερμανικά Γυμνάσια. Όλοι οι απόφοιτοι Εργστηριακοί Εκπαιδευτικοί διορίζονται άμεσα σε σχέση δημοσίου υπαλλήλου!

    Ο κλάδος των γερμανικών "Fachlehrer" είναι ο αντίστοιχος του ελληνικού κλάδου ΤΕ01.

    Δεν έχουν συνεπώς καμία δουλειά στο μάθημα της Τεχνολογίας του Γυμνασίου ούτε οι Πολιτικοί Μηχανικοί, ούτε οι Αρχιτέκτονες, ούτε οι Γεωπόνοι κ.λ.π.

    Οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί για το μάθημα αυτό στην Ελλάδα είναι οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΤΕ01 με τις ειδικότητες Μηχανολόγων, Σχεδιαστών, Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών!

    ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ