Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Απάντηση διευθυντή ΣΕΚ Κατερίνης για λογαριασμό του σχολικού συμβούλου!!!

Απάντηση στο "Πλημμελή άσκηση καθηκόντων ή συντεχνιακή καθοδήγηση σχολικού συμβούλου στη Μακεδονία";

Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να ξεκινήσει τον υπερασπιστικό του λόγο απέναντι σε τόσο σκληρό κείμενο, που εύκολα θα το χαρακτήριζε κανείς λιβελογράφημα γκεμπελικού τύπου.

Αλήθεια η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Εργαστηριακών Μαθημάτων κλάδου ΤΕ1 δεν θα έπρεπε αυτήν την καταγγελία να την περάσει από κρησάρα πριν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και σπιλωθούν πρόσωπα; (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΣΠΙΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ)

    Κύριοι της ένωσης δώσαμε αγώνα όλοι οι συνάδελφοι καθηγητές να ξεπεράσουμε τις όποιες υποτίθεται διαφορές είχαμε οι ΠΕ με τους ΤΕ τις δεκαετίες εβδομήντα – ογδόντα και έρχεστε τώρα να ανακινήσετε τέτοιο θέμα; Πως κανείς να μη θεωρήσει το κείμενο αυτό ανυπόστατο, κακόπιστο και υποβουλιμιαίο;

     Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα παραθέσω με τη σειρά τα γεγονότα:

ό    Ο σύμβουλος των μηχανολόγων κ. Νικηφόρος Μαραγκουδάκης, γιατί υπάρχει και άλλος σύμβουλος κύριοι, την Τρίτη 28-02-2012 και όχι την Παρασκευή 17-02-2012 όπως αναγράφεται στο κείμενό σας, μαζί .....
με τον περιφερειακό διευθυντή της Β/θμιας Εκπ/σης κ. Καρτσιώτη παραβρέθηκαν στις εργασίες του Προσυνεδρίου Πιερίας του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου Γ.Ε.Λ. Κατερίνης ( παλιό πολυκλαδικό), δηλαδή εκεί που επικαλείστε ότι έγινε η υποτιθέμενη ενημερωτική συνάντηση για τους συναδέλφους των ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ Ν. Πιερίας.

ό    Ο υπογράφων δ/ντης του Σ.Ε.Κ. Κατερίνης, που συνδέεται με μακρόχρονη φιλία με το σύμβουλο, θέλοντας να του ευχηθεί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων τον κάλεσα στο γραφείο μου, που στεγάζεται στο συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ – Εσπερινού ΕΠΑ.Λ – ΕΠΑ.Σ – ΤΕΕ Ειδ. Αγωγής λίγα μέτρα μακριά από το συνεδριακό χώρο.                                                                                                                                      Δοθείσης δε της ευκαιρίας κάποιοι συνάδελφοι, που βρέθηκαν εκεί, θέλησαν να τον γνωρίσουν και να του θέσουν ερωτήματα για μαθήματα πανελληνίως εξεταζόμενα, όπως και κάποιες γενικές σκέψεις τους για την τεχνική εκπαίδευση σε μια σύντομη συνάντηση.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι δεν είχαν μάθημα και δεν παρακωλύθηκε έτσι η εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέλος ζήτησα από τον σύμβουλο να ορίσει ημερομηνία εμπεριστατωμένης  ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, που είναι στη διάθεση του ΣΕΚ Κατερίνης.

ό    Επειδή ήμουν σε συνεχή επαφή με τον σύμβουλο, θέλω να απαντήσω σε μια αιτίαση του κειμένου, που αναφέρεται στις υποτιθέμενες διαμαρτυρίες των συναδέλφων ΤΕ1. Αλήθεια πότε έγιναν αυτές και  σε ποιόν, σε μένα ή στον σύμβουλο;!!!!

    Κλείνοντας ζητώ από την ένωσή σας, για στοιχειώδεις λόγους δεοντολογίας να ανακαλέσετε και να αποκαταστήσετε την αλήθεια προς όλους όσους έλαβαν γνώση του κειμένου σας. Επίσης παρακαλώ να είστε πιο προσεχτικοί σε τέτοια λεπτά θέματα ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την τεχνική εκπαίδευση, έτσι που να μη διασαλεύεται η σχέση μεταξύ των συναδέλφων.
Τέτοια κείμενα δυστυχώς βάζουν τις διαχωριστικές γραμμές.

2 σχόλια:

  1. ΄΄Δημοσιογραφικά Νέα΄΄8 Μαρτίου 2012 στις 2:41 μ.μ.

    Κατά πως φαίνεται ...μάλλον συντεχνιακή είναι η καθοδήγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαμεινώνδας Ζμιθιάς8 Μαρτίου 2012 στις 6:53 μ.μ.

    Δεν πήθει ο Δ/ντής του ΣΕΚ Κατερίνης! Δεν πήθει, διότι δεν διαψεύδει επίσημα ότι ο σύμβουλος κ. Μαραγκουδάκης απέφυγε να καλέσει τους μηχανολογους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ01. Ούτε τις δηλώσεις του συμβούλου κ. Μαραγκουδάκη, για τις οποίες και κατηγορείται, διαψεύδει ο Δ/ντής του ΣΕΚ Κατερίνης. Αντιθέτως διαψεύδει ότι συνάδερφοι του κλάδου μας διαμαρτηρήθηκαν για τον αποκλεισμό τους από τη συγκεκριμένη εκδήλωση και με βάση τα παραπάνω προχωράει σε σκληρή επίθεση κατά της ΠΕΤΕΕΜ χωρίς κανένα χειροπιαστό επιχείρημα εναντίον των κατηγοριών μας. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Σεκάρχής απλά αυτοενοχοποιήται και αποδεικνύει με τον πιο καλύτερο τρόπο την διαπλεκόμενη συντεχνιακή συμπεριφορά τόσο του κ. συμβούλου κ. Μαραγκουδάκη ώσο και τη δική του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ