Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ
 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
 Την τελευταία διετία γινόμαστε μάρτυρες αλλά και θύματα μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση. Αυτή η πολιτική εκφράζεται με συγχωνεύσεις σχολείων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, νέα αναλυτικά προγράμματα που δε στοχεύουν στη ουσιαστική μόρφωση αλλά στην κατάρτιση, περικοπές μισθών, ανύπαρκτη ασφάλιση, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εφεδρείες-απολύσεις, μηδενικούς διορισμούς.
  Με την ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο είδαμε τους ήδη χαμηλούς μισθούς μας να κατακρημνίζονται. Έτσι οικογενειακοί προγραμματισμοί ετών ανατρέπονται, το βιοτικό επίπεδο των καθηγητών υποβαθμίζεται, ενώ μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων που όντας αναγκασμένοι να εργάζονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους είτε μετακινούνται καθημερινά από σχολείο σε σχολείο, είτε μετακομίζουν δημιουργώντας μια νέα ιδιότυπη εσωτερική μετανάστευση. Αυτοί βρίσκονται κάτω από το όριο της επιβίωσης καθώς το ......
κόστος ζωής είναι ήδη δυσβάσταχτο. Πρόκειται για μια επίθεση στην προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού, που λοιδορούνταν συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια.
    Ως σύλλογος θεωρούμε αδιανόητο να μείνουμε απαθείς απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση και να αποδεχτούμε «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» το μέλλον που μας προδιαγράφουν. Αναζητώντας δρόμους και τρόπους επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία, τους γονείς και τους μαθητές, απευθυνόμαστε σ’ όλους τους συναδέλφους των σχολείων της Αχαΐας ζητώντας τους να εκφράσουν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους  για το πώς μπορούμε να δράσουμε  και καλούμε την ΕΛΜΕ να προκηρύξει στάση εργασίας, ώστε να καταστεί δυνατή η σύσσωμη παρουσία του κλάδου σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του νομού ή στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης.
   Προσδοκάμε στη θετική ανταπόκριση των συναδέλφων από τα σχολεία του νομού. Συνάδελφοι,  μην ξεχνάτε: η δύναμη στην ένωση, η νίκη στον αγώνα.
 Οι καθηγητές του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ