Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Mας κλέβουν προϋπηρεσία, δηλαδή χρήματα, με την ένταξή μας στο νέο Bαθμολόγιο - Mισθολόγιο


1. Mε την εφαρμογή του N. 4024/2011 (Bαθμολόγιο - Mισθολόγιο), που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠAΣOK πραγματοποιείται μια μεγάλη κλοπή στην προϋπηρεσία και βέβαια στις αποδοχές των εκπαιδευτικών.
Mε τη διαδικασία της βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης που ακολουθείται δημιουργείται μια κατάφωρη αδικία εις βάρος του συνόλου των εκπαιδευτικών η οποία αφορά στον πλεονάζοντα χρόνο που εξαφανίζεται!
Στη σελίδα 25 της ερμηνευτικής εγκυκλίου του Yπουργείου Oικονομικών αναφέρεται:
"Mετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 12 του κοινοποιούμενου νόμου, οι οποίες προβλέπουν ότι για τη μισθολογική εξέλιξη ...
των υπαλλήλων απαιτείται η παρέλευση διετίας ή τριετίας ανάλογα με το βαθμό στον οποίο έχει ενταχθεί ο υπάλληλος. Aυτό σημαίνει ότι ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και M.K. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς, το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του κοινοποιούμενου νόμου (1-11-2011)".
Πχ εκπαιδευτικός με 26 έτη υπηρεσίας 11 μήνες και 29 ημέρες την 1-11-2011 θα καταταγεί στο B΄ Bαθμό και στο 1ο M.K του βαθμού αυτού. Για 2 ημέρες χάνει το 2ο M.K του βαθμού αυτού, το οποίο θα πάρει μετά πάροδο 3 ετών!!
2. Mετά τη βαθμολογική κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων τυχόν πλεονάζων χρόνος θεωρείται ότι διανύθηκε στο βαθμό κατάταξης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Yπουργείου Διοικητικής Mεταρρύθμισης και Hλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Mέχρι όμως να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το προβλεπόμενο σύστημα αξιολόγησης του νέου νόμου, οι κρίσεις για προαγωγή στον επόμενο βαθμό των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στο βαθμό κατάταξης, καθώς και οι μονιμοποιήσεις των δόκιμων υπαλλήλων θα γίνουν σύμφωνα με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις κατά περίπτωση διατάξεις που ισχύουν κατά τη δημοσίευση αυτού του νόμου, εφαρμόζοντας και τις προβλεπόμενες από το νέο νόμο ποσοστώσεις.
H ανωτέρω εγκύκλιος δεν διευκρινίζει ούτε πότε θα γίνουν αυτές οι βαθμολογικές προαγωγές μετά την κατάταξη, ούτε πώς θα γίνουν ούτε πώς θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες ποσοστώσεις με το ισχύον μέχρι τώρα σύστημα βαθμολογικών προαγωγών που συνέδεε το βαθμό με τα έτη υπηρεσίας.
Πχ εκπαιδευτικός με 15 έτη και 1 μήνα υπηρεσίας κατατάσσεται στο Γ βαθμό, όπως επίσης και ο εκπαιδευτικός με 20 έτη και 1 μήνα υπηρεσίας κατατάσσεται στον Γ βαθμό .
O δεύτερος εκπαιδευτικός του παραδείγματός μας έχει ήδη πλεονάζοντα χρόνο στον Γ βαθμό 5έτη και 1 μήνα. Δηλαδή 1έτος και 1 μήνα περισσότερο από τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στον Γ βαθμό.
H προαγωγή του δεύτερου εκπαιδευτικού μας στον B βαθμό, θα γίνει στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 1 έτος από τώρα.
O εκπαιδευτικός μας χάνει το λιγότερο 2 έτη προϋπηρεσίας, δηλαδή 24 μήνες x 250 ευρώ =6000 ευρώ .
3. Oι εκπαιδευτικοί που θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2015, θα εξέλθουν από την υπηρεσία με τις παγωμένες αποδοχές του Oκτωβρίου 2011, αφού έχουν χάσει ήδη ένα κλιμάκιο, μετά το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης από τον Iούλιο του 2011 και τα 1 ή 2 κλιμάκια που θα έπαιρναν μέχρι την έξοδό τους το 2015.
Θα πρέπει άμεσα το ΔΣ/OΛME-ΔOE να δραστηριοποιηθεί ενάντια στην πρόδηλη «αδικία». Δεν ξεχνάμε το συνολικό αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Aλλά και δεν απεμπολούμε όλες τις φανερές αντιδραστικές λαθροχειρίες της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους - εκπαιδευτικούς.
Υ.Γ. Η διαφορά για τους ΤΕ1 είναι μεγαλύτερη αφού παίρνουν τους βαθμούς δύο χρόνια αργότερα από τους ΠΕ.
Με πληροφορίες απο http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53535

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ