Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Καταγγελία για τις νέες διαλυτικές παρεμβάσεις στις Δημόσιες Υπηρεσίες και τις νέες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων

Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Τρικομματικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, για την πορεία του προγράμματος και της συμφωνίας για τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, αποκαλύπτουν, για μια ακόμη φορά, ότι τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και προωθούνται στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής, στοχεύουν στη συνέχιση των απολύσεων στο Δημόσιο και στη διάλυση του όποιου Κοινωνικού Κράτους έχει απομείνει.
 Ειδικότερα, οι αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στο Δημόσιο, χωρίς εναλλακτικό - ορθολογικό μοντέλο στην πράξη και με βάση τους στόχους της Κυβέρνησης και τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, θα οδηγήσουν στην κατάργηση και ......συγχώνευση πολλών Υπηρεσιών και Οργανικών Μονάδων, στην παραπέρα επιβάρυνση των πολιτών για δημόσια και κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες καθώς και σε επιπλέον απολύσεις προσωπικού.
  Ταυτόχρονα, η δέσμευση της Κυβέρνησης στην Τρόικα, για έξοδο 150.000 εργαζομένων από το Δημόσιο μέχρι το 2015, θα έχει ως αποτέλεσμα νέες, δεκάδες χιλιάδες, απολύσεις από το Δημόσιο. Είναι αποκαλυπτικό ότι η Τρικομματική Κυβέρνηση, πέρα από τις αντιλαϊκές και διαλυτικές για τις Δημόσιες Υπηρεσίες πολιτικές της, αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμη και τα μέτρα που αποφασίζει, όπως έγινε με την εφεδρεία!.
 Την στιγμή, επίσης, που με την απειλή της συνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και της εφεδρείας η Κυβέρνηση οδήγησε σε αναγκαστικές παραιτήσεις χιλιάδες υπαλλήλους, με δραματικές επιπτώσεις για τους πολίτες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τους εργαζόμενους.
 Είναι φανερό ότι η ενδοτική προς στην Τρόικα πολιτική της Κυβέρνησης, τόσο για την εφεδρεία, όσο και για τον αριθμό των εργαζομένων που πρέπει να «αποχωρήσουν» μέχρι το 2015, δεν έχει ισορροπία, είναι ένα εκκρεμές χωρίς αρχή, τέλος και λογική. Συνεπώς είναι αυτονόητο ότι δρομολογείται ένα ακόμη κύμα επιθέσεων στα λαϊκά δημόσια και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
 Είναι πλέον, εδώ και καιρό, αντιληπτό απ’ όλους, ότι αυτή η πολιτική της κατάργησης των Δημοσίων Υπηρεσιών, των απολύσεων, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της φορολογικής λαίλαπας οδηγούν την κοινωνία, το σύνολο των μισθωτών και των συνταξιούχων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, στη φτώχια και στην ανέχεια, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφει κάθε παραγωγική προοπτική της χώρας.Η μνημονιακή αυτή πολιτική πρέπει να ανατραπεί.
 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ