Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί δεν προσλαμβάνονται αναπληρωτές ΤΕ1-25 (αργυροχρυσοχοΐας);

                              
                                      ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΕΠΑΣ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑΣ
Τι γίνεται με την ειδικότητα αργυροχρυσοχοΐας γιατί δεν προσλαμβάνει το υπουργείο παιδείας αναπληρωτές; 
Στα εργαστήρια ΓΙΑΤΊ δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί του κλάδου ΤΕ1-25; Ποιοί διδάσκουν το εργαστήριο στην ειδικότητα αυτή; Τα κενά όμως παραμείνουν ακάλυπτα από εργαστηριακούς καθηγητές τόσο στη Λάρισα όσο και στο Κορυδαλλό, όπως έχει ενημερωθεί το Δ.Σ. της ΠΕΤΕΕΜ. Συνάδελφος μάλιστα της ειδικότητας, αδιόριστος ενημερώθηκε από τον κ. Ρέτζιο (είναι ο αρμόδιος υπάλληλος του ΥΠΔΒΜΘ), για αυτά τα κενά τα οποία η πολιτική ηγεσία και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν χουν καλύψει ακόμα. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείτε, και στην ειδικότητα κομμωτικής ενώ οι μαθητές δεν κάνουν μάθημα στο εργαστήριο σε πολλές ΕΠΑΣ τα δε τμήματα είναι υπεράριθμα ! 
"Εύγε" κυρίες της νερατζιώτισσας... δεν πειράζει το ασήμι άλλωστε δεν είναι για τους φτωχούς! 

5 σχόλια:

  1. Οι σχολές Αργυροχρυσοχοΐας λειτουργούν και φέτος όπως και κάθε χρόνο με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο διαθέτει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των ΤΕ01-15 Έχουν γίνει σχετικά Υπομνήματα στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την ενδοϋπηρεσιακή εξέλιξη όλων των μονίμων συναδέλφων οι οποίοι είναι κάτοχοι Δεύτερου Πτυχίου
    Άλλωστε ο νόμος μας καλύπτει, βάση της υπ’ αριθμ. Γ2/3325/4-9-89 Εγκ. με τις οδηγίες 8. και 10 και μεταγενέστερα με την υπ΄αριθμ. 119052/Γ2/17-09-2008 Εγκ. με τις οδηγίες 5 και 7 που ορίζουν ότι «είναι σκόπιμο να μην προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός , όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σε σχολεία του ίδιου ΠΥΣΔΕ μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές διδακτικές ανάγκες σε μαθήματα α΄ και β΄ ανάθεσης, εφόσον η γεωγραφικές συνθήκες το επιτρέπουν» και «όταν στην αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ υπηρετούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν επιπλέον του τυπικού προσόντος διορισμού και άλλο πτυχίο διορισμού ή μετάταξης και δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να διδάξουν, εφόσον το επιθυμούν, για συμπλήρωση ωραρίου, μαθήματα της ειδικότητας του β΄ πτυχίου, σε α΄ και β΄ ανάθεση με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των μαθημάτων α΄ ανάθεσης στους άλλους συνυπηρετούντες εκπαιδευτικούς».
    Σχετικά με αυτό να επισημάνω ότι όλοι οι μαθητές που διαθέτουν σήμερα πτυχίο Β κύκλου μπορούν να διεκδικήσουν θέση αναπληρωτή ΤΕ01-25, ενώ τα πτυχία τους είναι υπογραμμένα από μόνιμους εκπαιδευτικούς ΔΕ01-15.
    Αν λοιπόν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΔΕ01-15 δεν έχουν δικαίωμα διδασκαλίας, πως έχουν δικαίωμα υπογραφής πτυχίων σαν αυτών, που κατέχουν σήμερα όλοι οι υποψήφιοι αναπληρωτές ΤΕ01-25;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών του κλάδου ΤΕ01 25 μου γεννήθηκε το εύλογο κατά την γνώμη μου ερώτημα Αφού υπήρχαν τελικά 9 κενά για ΤΕ01-25 σε όλη την Ελλάδα γιατί δεν έγιναν οι μετατάξεις των 8 ΔΕ01-15 που πληρούσαν όλα τα τυπικά προσόντα
    Μήπως κενά εμφανίζονται και εξαφανίζονται όπου και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν?
    'Όσο για τις καυτές πατάτες, στις οποίες αναφέρεται ο συνάδελφος παραπάνω, έχω να του πω ότι όσοι έχουν παρανομήσει με οποιονδήποτε τρόπο θα πρέπει να φοβούνται. Όσοι διατηρούν παράλληλα με την ιδιότητά τους ως εκπαιδευτικοί καταστήματα, όσοι ενώ φαίνονταν ότι σπούδαζαν σε μια πόλη παράλληλα εργάζονταν σε κάποια άλλη, όσων η προϋπηρεσία δεν είναι πραγματική και φυσικά όσων τα πτυχία έχουν υπογραφή εκπαιδευτικού ΔΕ στα εργαστηριακά μαθήματα. Δικαίωμα για εργασία έχουν όλοι αρκεί να έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα όπως και δικαίωμα έχουν και οι μόνιμοι στην ενδοϋπηρεσιακή τους εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόφαση ΣτΕ σχετικά με αυτούς που είχαν μαγαζιά.

      η κατά

      παράβαση της διατάξεως του άρθρσυ 31. του .Υ .Κ., άσκηση εργασίας ή

      έργου με αμoιβή, χωρίς πρoηγoύμεvη άδεια της υπηρεσίας, καθώς και η

      κατά παράβαση του άρθρου 32 του Υ. K συμμετοχή σε εταιρία, συνιστούν

      μεν, ακόμη και για τους μονίμους υπαλλήλους, πειθαρχικό παράπτωμα,

      σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 107. του Υπαλληλικού Κώδικα, . αλλά

      δεν αποτελούν προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 20 του

      Κώδικα αυτού λόγο ανακλήσεως του διορισμού τους".

      (Συμβούλιο της Επικρατείας / Απόφαση 1790 - 1791 και 1792 του 2010).

      Τέλος οι εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν απο τις ως άνω αποφάσεις του ΣτΕ διορίσθηκαν αναδρομικά και με κάθε νόμιμη συνέπεια.

      Διαγραφή
  3. Παιδιά αφήστε τα ρουφιανιλίκια της ράμμα εποχής.

    Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ της ανακλήσεις αυτού του μπακλαβά.

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.

    ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑ ΓΡΟΘΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ή ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΞ ΑΥΤΏΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΕΜ.

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΙ ΜΟΝΟ!

    ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ της ΤΕΕ και του ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και αντάξια του χώρου, όπου δεν θα θίγεται η αξιοπρέπεια κανενός συναδέλφου, υπηρεσιακού κ.λ.π. παράγοντα με την ελευθερία της γνώμης που δίνει η κοινωνική και ελεύθερη δικτύωση του ιστοχώρου μας.
Ευχαριστούμε
Από το Δ.Σ. ΠΕΤΕΕΜ